ЗА певачицу Наташу Беквалац година на измаку је била преломна, јер је пре неколико месеци и званично ставила тачку на турбулентан брак са бизнисменом Луком Лазукићем. Али плавокоса Новосађанка наглашава да 2019. неће памтити по томе, већ по лепим стварима и верује да је такви тренуци очекују и у 2020. години. Атрактивна поп звезда ће 14. фебруара наступити у београдској "Штарк арени", где ће одржати највећи солистички концерт у каријери, поводом 20 година рада.

- Ову годину ћу памтити по променама набоље, великим резовима, храбрим и добрим одлукама, по пословном успеху и по љубави породице и пријатеља - каже за "Новости" Наташа Беквалац, која ће за најлуђу ноћ наступити у Бечу, а дан касније у Будви. - Пожелећу да се и у новој години таква атмосфера настави, јер ми ништа више за срећу није потребно.

* Концерт ћете одржати на Дан заљубљених, какву поруку желите да пошаљете?

- Већ неколико месеци моја екипа и ја свакодневно припремамо "С.О.С. за љубав шоу". Ово је за мене највећи подухват, много је ту креативног рада, али и стреса, мноштво проблема и препрека које превазилазимо. Цео концерт ће бити у атмосфери љубави и зато смо одабрали овај симболичан дан. А током наступа провлачиће се прелепе поруке које пропагирају музику, као говор душе, доброту и љубав.

Прочитајте још - НАТАША БЕКВАЛАЦ: Имала сам два избора, да останем склупчана на поду, или...

* Да ли сте се после свега емотивно "рехабилитовали", сматрате ли да је време за нову љубав?

- Сваки стрес сигурно оставља траг. Али не постоји ништа што љубав или време не могу да ублаже и санирају. Нисам ни имала времена за тугу. Мислим да сам поприлично "неоштећена" и сачувана. О новој љубави не размишљам, јер све дође у своје време. Ништа се код мене није променило, ништа не планирам, нити очекујем. Само живим свој живот. Моја лоша искуства су лекције које нису допринеле томе да се суштински било шта промени. Љубав је једино у шта верујем, а заједница са партнером који те поштује и воли је најлепше што може да се догоди жени.

* Ко вам је највећи ослонац у животу?

- Неки кажу Бог, неки сматрају да је то љубав, а неки кажу енергија. Све је то мој велики ослонац. Али и породица, родитељи и сестре. Имам и предивне пријатеље и људе са којима сарађујем. Важно је да моје окружење буде здраво и да су нам слични приоритети и систем вредности, да ми је у таквом друштву увек пријатно и удобно.

* Како васпитавате ћерке Хану и Катју?

- Тешко ми је речима да објасним начин на који их васпитавам. Сматрам да деца треба да буду окружена љубављу, сигурношћу и безбрижношћу у породици. Моје ћерке свакако јесу. Мислим да се деца рађају са карактером, па тако и није свако васпитавање погодно за свако дете. Њих две су потпуно различите, самим тим и начин на који им приступам, једино код љубави нема грешке. Хана је увек била благе нарави и карактера, питома је рођена. Катја од рођења има чврсти став, веома је тврдоглава и помало бунтовна. Али свака је на свој начин савршена.


Прочитајте још - "Морам да се пипнем и лизнем са њима": Изјава Наташе Беквалац о којој сви причају

* Како као мајка гледате на одлуку суда да Северини Којић одузме старатељство над сином?

- И сама сам имала веома мучан судски процес, то је нешто најстрашније што ми се у животу дешавало. Као мајка дубоко сам потресена, али увек верујем у добро и срећан крај.

* Будући да је ваш отац Драгољуб фудбалски тренер, да ли пратите фудбал или неки други спорт?

- Морам да признам да никад нисам била жена којој је то претерано интересантно, мада волим да погледам утакмице које су важне за нашу земљу. Уз оца и Данила почела сам да симпатишем фудбал и ватерполо, али нисам фан.

УМЕТНОСТ ЛЕК ЗА ДУШУ

НА питање каква су јој интересовања мимо музике, Наташа за "Новости" каже:

- Све што је уметност, сфера је мог интересовања. Још одмалена сам то осетила. Кроз музику, на срећу, имам додир са људима који врло слично осећају и размишљају као ја и који су у разним сферама уметности. Та врста контакта и пријатељстава је лек и храна за моју душу.