Ни приход од последњег наставка "Звезданих стаза" неће моћи да спасе приход Холивуда од продатих биоскопских улазница у 2019. години који је мањи за четири одсто него прошле године, објавио је "Верајети".

Холивуд је током године дистрибуирао 58 филмова из неког од серијала, укључујући дуго очекивани последњи наставак " Ратоиви звезда", али приход је ипак мањи него лане.

Последњи наставак "Звезданих стаза", "Уздизање Скајволкера", зарадио је током викенда од продатих улазница у САД 175.500.000, али то није могло да надокнади мањак који је настао током године.

Укупан приход у САД и Канади од продатих улазница у овој години износи укупно 11 милијарди и 45 милиона долара, а ту је урачунат и приход од првог викенда "Звезданих стаза".

Претходни филм овог серијала, "Последњи џедај", 2017. имао је бољи почетак јер је првог викенда зарадио 220 милиона долара.

Холивуд је током ове године изнео пред публику неколико спектакуларних филмова, као је што су били анимирана "Снежна краљица", "Краљ лавова",

"Пичца о играчкама", “Аладин”, “Каптаин Марвел” и "Осветници", и све су имале одличну гледаност,а ли она ипак није довољна да у укупном збиру премаши 2018. годину.

"Верајети" наводи да је публика одбацила велик број филмова које им је Холивуд понудио.

На првом месту су "Мачке" Тома Хупера које су катастрофално примљене. На овај мјузикл је потрошено 100 милиона долара а није донео још ни четвртину те суме.

Првог викенда " Мачке" су зарадиле незапамћено мало, само 6,5 милиона долара у САД. Публика је филму дала оцену Ц што је равно тројци.

"Бостонглоб" је "Мачке" тако исмејао да је критичар написао да би платио да није морао да гледа неке сцене као бубашвабе које играју мажореткиње.

Студио "Ворнер бродерс" је имао девет промашаја, међу којиима је "Ричардови драгуљи", који је донео најмању зараду за први викенд аутору и режисеру Клинту Иствуду, који го није доживео за 40 година своје глумачко-режисерске каријере

Филмска индустрија је непредевидљива, тако да док један филм постиже успех други, од кога се очекивало да постане хит, пропадне код публике.

Неколико милиона долара мање није катастрофа за Холивуд, али за петама му је филмска продукција за телевизију која може озбиљно да угрози продукцију биоскопских филмова.

Прочитајте још: Филм "Ирац" у 10 одсто америчких биоскопа

Неки филмови о којима се прича снимљени су само за мали екран и нису ни стигли до биоскопских сала. Неки су већ увелико канидати за Оскаре као "Џокер" или " Двојица папа".