Дејан Цукић привукао велику пажњу у Загребу: У старом друштву после 30 година

Милан Ћунковић

22. 12. 2019. у 13:52

Дејан Цукић привукао велику пажњу у Загребу: У старом друштву после 30 година

Фото З. Јовановић

Промовисан је нови албум, али и компилација старих хитова, не би ли се "комплетирао" његов повратак на хрватско тржиште

БЕРИЋЕТНА је за Дејана Цукића, на професионалном плану, била 2019. година, у којој је, и то недавно, поносно прославио 60. рођендан. Захухтала се поново концертна активност са бендом "Спори ритам", а све је крунисано албумом који се дуго очекивао. "Улица без бројева" (ПГП РТС) прекинула је 11 година дугу дискографску паузу, ако се изузме компилација у међувремену. Одлично је ово издање прихваћено и од публике и од критике, позитивне рецензије се нижу, па није ни чудо што се ствар разгранала.

Прочитајте још: “Не кажем да ми је Макартни украо песму, али...”: Јурица Пађен из "Аеродрома” отркио занимљив детаљ

Месец дана касније, "Улицу" је објавила и "Кроација рекордс", која са нашим највећим дискографом гради све чвршћи партнерски однос, на задовољство љубитеља добре музике и у Србији и у Хрватској. Све то је и медијски пропраћено, па је недавни одлазак Цукића са бендом у Загреб привукао велику пажњу. Промовисан је нови албум, али и компилација старих Цукићевих хитова, не би ли се "комплетирао" његов повратак на хрватско тржиште, после дугог низа година.

Прочитајте још: Знамо их по хитовима "Мачка" и "Звони телефон", а ускоро поново свирају пред нашом публиком: Фронтмен "Фита" сећа се почетака у Београду

- Као што је на промоцији рекао директор "Кроација рекордса" Желимир Бабогредац, ми се познајемо вековима - уз осмех прича за "Новости" Цукић. - Сарађивали смо у предратним временима. Виђали смо се по музичким скуповима у последњих десетак година и причали о могућој сарадњи. Кад смо завршили албум, ја сам му га послао. Он га је преслушао и рекао да жели то да објави, с тим што је одмах имао и идеју око компилације.

Тај "бест оф", вели Дејан, донекле личи на издање тог типа објављено у Србији, "Приче о љубави" из 2014.

- И овде су заступљене наше ауторске ствари, уз обраду Андреја Шифрера "Од шанка до шанка" као бонус, јер она није постојала ни на једном носачу звука до сада. Наш нови менаџер нас је натерао да ставимо песму "Спори ритам", која, можда, не спада у највеће хитове, али је, на неки начин, одредница групе, па колекција и почиње том нумером.

По ономе што се види на друштвеним мрежама, гужва на загребачкој промоцији је била поприлична:

- Предновогодишња атмосфера, коју овде осећамо, тамо је још израженија, јер је Божић њима много раније. Срећан сам због толиког броја људи и како је то све испраћено. У овим годинама ти, ипак, највише значи то што су дошле колеге - Јурица Пађен, Хус из "Парног ваљка", Младен из "Бое", Даворин Боговић... Био је и Тихомир Поп Асановић, из генерације испред наше, којој смо се дивили. Кад он да изјаву да је то што је чуо фантастично, од тога живиш наредних недељу дана.

НА ОМОТУ - ДВА ЦУКИЋА

СВЕ ово би могао да буде добар замах за значајно оживљавање каријере на хрватским просторима, међутим, Цукић, за наш лист, обазриво поручује:

- Видећемо. Ја, ипак, неких 30 година не постојим на том тржишту, тако да не можемо сада да очекујемо чуда, али - неки ће се људи подсетити. На омоту компилације јесте моја слика из спота "Од шанка до шанка", али је, са задње стране, фотографија из '87.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације