Клавирска варијанта хеви-метала: Необичан концерт Зоране Владисављевић

М. ЋУНКОВИЋ

16. 12. 2019. у 11:33

Клавирска варијанта хеви-метала: Необичан концерт Зоране Владисављевић

Фото промо

Несвакидашњи концерт Зоране Владисављевић 24. децембра у Београду: На репертоару ће бити клавирске обраде песама познатих хеви-метал бендова, као и ауторске композиције
ПИЈАНИСТКИЊА Зорана Владисављевић приредиће праву посластицу љубитељима "кросовера" 24. децембра, на београдском концерту у Центру за културу "Влада Дивљан". На репертоару ће бити клавирске обраде песама познатих хеви-метал бендова, као и ауторске композиције настале у склопу састава "A difficult one", који је основала са сестром Валентином.

Зорана је завршила мастер студије на Академији уметности у Новом Саду, на клавирском одсеку, а тренутно је студент завршне године докторских студија на Филолошком факултету у Београду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бебу од 27 дана носила у корпи на концерт: Вера Матовић открила детаље из живота које мало ко зна- Имала сам концерт прошле године када сам изводила "Металику" и "Ајрон мејден" - подсећа, за "Новости", Зорана. - Сад сам решила да проширим репертоар и убацим још неке познате метал бендове, али, "Металике" ће, сигурно, поново бити. Ауторски део концерта представља новину.

У свету су клавирске верзије рок и метал песама уобичајене, али, у нашим крајевима, то што ради Зорана је иновација.

- У средњој школи сам више била оријентисана ка класици, међутим, касније сам се више дружила са људима који су били у тој чвршћој музици, па сам имала жељу да направим бенд и да свирам тако нешто.

УЛАЗНИЦЕ ЗА НАЈБРЖЕ ЧИТАОЦЕ ЗОРАНА ће троје најбржих читалаца "Новости", који данас у 13 часова позову број телефона 011/3028-154, наградити са по две улазнице за њен концерт у Београду.

Упитана да ли је тешко скидати метал-песме и прилагођавати их клавиру, Зорана одговара:

- У почетку је било захтевно да се привикнем на дисторзирани звук, али касније - не. То су, углавном, мелодичне песме. Неке солаже су комплексније, брже, и ту може да се деси проблем, али, генерално га нема.

Младој уметници је, тренутно, омиљени метал-бенд шведски "Опет".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пукло након 22 године: Разводи се Колин Фирт- Веома су актуелни, мотивишу ме. Била сам скоро на њиховом концерту. Биће, свакако, и нека њихова песма на мом наступу.

А кад је класика у питању...
- Волим ону мрачнију, да се претпоставити. Рахмањинов ми је омиљени композитор.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације