ФИЛМСКИ режисер Роман Полански (86) први пут је проговорио откако су против њега изнете нове оптужбе за силовање, поручивши да медији покушавају да га претворе у чудовиште, те да се према њему односе "веома насилно". У интервјуу за "Пари мач" за своје проблеме окривио је холивудског продуцента Харвија Вајнстина, тврдећи да је покушао да га етикетира као "силоватеља деце", како би (испоставиће се безуспешно), спречио да филм "Пијаниста" 2003. добије Оскар. Вајнстин је тада гурао свој филм "Чикаго", који је на крају освојио шест Оскара, укључујући и онај за најбољи филм, док је "Пијаниста" Поланском и главном глумцу Едријену Бродију донео Оскаре.

- Вајнстин је ископао мој случај са Самантом Гелер, тада стар 26 година, за који више никог није било брига - обрушио се Полански на холивудског могула. - Његов агент за медије био је први који ме је назвао силоватељем деце.

Полански је признао да је 1977. имао сексуални однос са тада 13-годишњом Самантом Гелер, у замену за 90 дана затвора. Одслужио је 42 дана и пуштен је, али је 1978. побегао из Америке, чије га правосуђе и даље тражи. Апсолутно је негирао последње оптужбе за силовање и назвао их апсурдним, а интервју је дао само због треће супруге, глумице Емануел Сење и деце:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Још једна жена оптужила Поланског

- Ја сам навикао на лажи, постао сам дебелокожац. Али, мојој деци и Емануел то тешко пада. Ужасно пате. Вређају их и прете им на друштвеним мрежама. Наравно, то је моја одговорност, погрешио сам 1977, а моја породица пола века касније плаћа цену.

Мада је у Холивуду персона нон грата и избачен је из Академије филмских наука и уметности, Поланског у Француској воле. Његов последњи филм "Официр и шпијун" је за три недеље приказивања погледало милион и по људи.