ФИЛМ "Јужни ветар", који је оборио све рекорде гледаности у нашој земљи догодине стиже на Први програм Радио-телевизије Србије у форми серије. Почетак емитовања заказан је за крај фебруара (недељом), а тачан датум још није познат. Нових 10 епизода надовезаће се на четири у којима је сажет први део филма, па ће телевизијска публика неупућена у радњу овог фантастичног крими-трилера с лакоћом моћи да ухвати копчу са ликовима и заплетом.

Редитељ Милош Абрамовић поручује за "ТВ новости" да је презадовољан завршеним материјалом.

Прочитајте још - Биковић објавио заједничку фотку са Ђуричком из Лос Анђелеса, па му упутио јаку поруку

- Мада је снимање требало да траје до краја октобра, када је завршен главни део посла, у новембру смо доснимавали одређене деонице у Италији и Словенији. Сада смо у фази постпродукције и пресрећни смо што се ускоро селимо на мали екран - каже Аврамовић.
Очекивања су велика, како екипе која је реализовала овај пројекат, тако и публике. Није лако поновити огроман успех, али наш саговорник је уверен да ће телевизијски гледаоци реаговати на исти начин као и биоскопска публика.

- Серија ће бити права бомба! Надам се да ће гледаност бити велика, а од тога зависи и колико ћемо сезона снимити. Спремни смо да правимо и 20 циклуса ако треба, јер заиста уживамо у свом послу. Ова прича је изузетно инспиративна за мене као редитеља, слојевита је, интересантна и отвара простор да се разрађује на више нивоа - од продубљивања радње до задирања у психологију ликова - истиче Аврамовић.

Мики Манојловић


У међувремену десиле су се промене у глумачкој екипи. Како сазнајемо, са Жарком Лаушевићем није постигнут договор о сарадњи због термина снимања и чињенице да глумац живи на другом континенту. Део серије "Јужни ветар" више неће бити ни Драган Бјелогрлић, а разлог је преклапање снимања са наставком његовог хит пројекта "Сенке над Балканом". Зато ће у лик који је Бјела играо у првом делу филма "ускочити" Предраг Мики Манојловић.

- Први пут сам сарађивао са Микијем и сматрам да се сјајно снашао у овој улози. Такође, никада до сада нисам имао прилику да радим са Љубомиром Бандовићем и то је било фантастично искуство. Његова улога момка из подземља је веома карактеристична и важна за ову причу - загонетан је редитељ.

Милош Биковић


Радња серије почиње тамо где се први део филма завршава, односно прати живот младог криминалца Петра Мараша иза решетака. А права драма настаје када се главни јунак дочепа слободе... Приче из подземља дочараће велика глумачка екипа на челу са Милошем Биковићем, а чине је Миодраг Радоњић, Милош Тимотијевић, Богдан Диклић, Александар Берчек, Никола Пејаковић, бугарски глумци Христо Шопов и Александер Сано, звезда италијанске крими-драме "Гомора" Салваторе Еспозито и други.

Милош Тимотијевић и Александар Берчек


ДЕТАЉИ О НАСТАВКУ ФИЛМА

ПОЧЕТАК снимања филма "Јужни ветар 2", чија се радња надовезује на ону из серије, заказан је за март 2020. године. Мада посао још није ни у зачетку, оквирни термин премијерног приказивања у Сава центру већ је познат.

- Свечана пројекција биће уприличена 20. или 22. октобра наредне године. Овај датум има посебну симболику, јер је и први филм "Јужни ветар" тада удахнуо живот и остварио огроман успех. Желим да то поновимо - каже Аврамовић.

Милош Биковић и Срђан Тодоровић