Нагодба од 25 милиона долара: Продуцент и сексуални предатор Харви Вајнстин се договорио са својим жртвама

В. Н.

13. 12. 2019. у 00:39

Нагодба од 25 милиона долара: Продуцент и сексуални предатор Харви Вајнстин се договорио са својим жртвама

AP Photo/Mark Lennihan

Кривичне пријаве против њега укључују наводно силовање жене 2013, као и оптужбе за присилни орални секс 2006. неименоване жене

АДВОКАТИ филмског могула Харвија Вајнстина (67) рекли су да је њихов клијент постигао прелиминарну нагодбу у износу од 25 милиона долара са 30 жена које су га оптужиле за сексуално злостављање. Уколико овај предлог буде одобрен од суда, холивудски продуцент ће завршити већину грађанских парница које се воде против њега.

Ипак, нагодба са наводним жртвама никако није крај невоља за Вајнстина - он ће 6. јануара морати да се појави на суду у Менхетну, по кривичној парници. Кривичне пријаве против њега укључују наводно силовање жене 2013, као и оптужбе за присилни орални секс 2006. неименоване жене. Вајнстин је негирао било какву тврдњу о сексу без пристанка. Уколико буде осуђен, могао би да се суочи са доживотном казном затвора.

Прочитајте још -Харви Вајнстин ухапшен, па пуштен уз кауцију

Вајнстин, који је ухапшен у мају 2018, у среду се појавио на суду у Њујорку, користећи ходалицу. Тог дана му је кауција повишена са милион на пет милиона долара, након што га је тужилаштво оптужило да је покварио наногвицу неправилним руковањем. Његови адвокати тврде да је квар проузроковао "технички пропуст".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације