Србију је потресла још једна вест о породичном насиљу. Тања Гуровић, супруга бившег кошаркаша Милана Гуровића, пријавила је свог мужа полицији и оптужила га да ју је јуче ударао песницом по глави. Гуровић је добио кривичну пријаву због напада на супругу и малолетну ћерку, а одређен му је притвор до 48 сати.

- Државне институције функционишу. Жене, пријавите породично насиље и тако заштитите себе, своју децу, али и све остале жене потенцијалне жртве - каже певачица Наташа Беквалац, чији је бивши супруг Лука Лазукић правоснажно осуђен за кривично дело насиља у породици због физичког напада на њу у ноћи између 12. и 13. априла 2018. године.

Наташа Беквалац сматра да је неопходно о насиљу говорити јавно и пријављивати га. Њен случај је од почетка до краја био јаван, а она је и после свега наставила да се бори за права жена под слоганом "Ниси сама", апелујући да нико не би требало да трпи физичко и психичко малтретирање.

- Страшно је колико је насиља присутно унутар породице и друштва! Апослутно је неопходно о томе јавно говорити. Већина жртава не пријављује насиље управо из осећаја срамоте од друштва - каже Наташа Беквалац.

Наташа Беквалац истиче да је насиље никада не треба гурати под тепих.

- Срамоту треба да осећа насиник, а не жртва. Углавном је, као по правилу, обрнуто - упозорава Наташа Беквалац.

(Блиц.рс)