Култна српска група Сања Илић и "Балканика", одржаће 20. марта концерт у Комбанк Дворани у Београду, којим ће започети обележавање двадесетогодишњице постојања.

Две деценије прошло је од изласка албума “Балкан 2000”, који је на сцену донео композиције које су постале најлепши репрезент културне баштине ових простора.

Концерт ће бити омаж поменутом албуму, али и свим пројектима којима су “Сања Илић & Балканика” током претходних година померали границе музике и стваралаштва. Звук који негују, а који је спој снажних ритмова Балкана и елемената светске музике, постао је препознатљив и ван граница наше земље. Композиције “Симонида”, “Хиландар”, “Долина суза”, “Плава птица” стекле су култни статус у нашем народу, док публика у Београду дуго времена није имала прилике да их чује уживо, због чега ће овај концерт бити јединствено емотивно и музичко путовање за све љубитеље квалитетног звука.

Прочитајте још - Сања Илић и "Балканика": Наша мисија је остварена

Група је успешно представљала нашу земљу на Песми Евровизије 2018. године, пласиравши се у финале највећег европског музичког такмичења. Песмом “Нова деца” на квалитетан и аутентичан начин скренули су пажњу на Србију и наше културно наслеђе. Са истом жељом да се публици пружи квалитетан садржај, добра музика и праве вредности, биће реализован и београдски концерт.

Срећан сам што ћемо баш 20. марта у Београду обележити 20 година каријере. Биће то концерт који ћемо спремати са посебном пажњом, пун изненађења за публику. Емоције и добра музика неће изостати.” рекао је Сања Илић за Новости Онлине.