НОВА серија "Јунаци нашег доба", сценаристе Синише Павића и редитеља Михајла Вукобратовића и Ивана Стефановића, представљена је у уторак новинарима у "РТС клубу" у Београду. Комедију коју продукцијски потписују "Телеком Србија" и "Кошутњак филм", гледаћемо од 17. децембра на РТС 1 (20.00). Кроз 20 епизода, пратићемо судбину породице Чичановић, јунака нашег доба. Наслов серије је двосмислен, каже Павић, као и наслови свих његових претходних серија.

- Јунаци ове серије углавном су пометени или људи који не могу да се искажу у овом добу. Ово доба ограничава људе који имају карактер и кичму, који желе да имају свој већи формат. Ово време смањује људе, као да му је потребно да буду малог формата, да би се њима лакше манипулисало - рекао је Павић.

Прочитајте још - Игор Ђорђевић у улози Калигуле: Почеле прве пробе нове представе у Народном позоришту

Глумица Мина Лазаревић, која игра Мају Чичановић, супругу главног јунака, открила је да ће се много жена препознати у лику Маје.

- Они су се млади заволели, када је Маја у њему видела свог јунака, витеза, који ће направити нешто велико у животу, с тим да му она буде пратиља. То се није десило ни после доста година, тако да Маја није сањала свој сан, већ је доспела у позицију у којој не жели да буде. И то је извор њеног незадовољства, оно што прети да и у нашим обичним животима уништи љубав и склад у породици - закључила је Лазаревићева. Глумац Бранко Цвејић тумачи лик Чичковог оца.

- Ја сам јунак нашег доба који, са пензијом, успева да преживи. Узимам себи за право да свима кажем шта не ваља, почев од сина, преко снаје до деце. Мој лик никада не спава, па их дочекује и говори им шта треба да раде - открио је Цвејић, додајући да му је велико задовољство и привилегија што дуже од 50 година глуми у Павићевим серијама. - Играо сам разне улоге, од тинејџера, преко ситних криминалаца у "Породичном благу" до политичара, значи, крупних криминалаца, у серији "Стижу долари".

Улоге тумаче и Исидора Грађанин, Исидора Јанковић, Раде Маричић, Павле Веселиновић и други.

СТРУЧЊАК ДА РАДИ ОНО ШТО НЕ ЗНА

ЛИК главног јунака, Чичановића, тумачи глумац Игор Ђорђевић (на слици), коме је велика част што други пут сарађује са Павићем.

- Ако желите да неком странцу покажате какви смо ми Срби, довољно је да му дате да погледа три серије Синише Павића. Чичановићева "дијагноза" је да прихвата да ради нешто за шта није компетентан. Проблем је опортунизам у нашој свекодневици: ако ти неко понуди да будеше председник општине, нећеш одбити, чак и ако не знаш како се тај посао ради - рекао је Игор Ђорђевић.