Нисам умро баш из прве: Ђорђе Балашевић се први пут обратио јавности после инфаркта

М. Ћ.

09. 12. 2019. у 22:15

Нисам умро баш из прве: Ђорђе Балашевић се први пут обратио јавности после инфаркта

Фото АТА Images

Због здравствених проблема које је недавно имао отказан је његов концерт у крагујевачкој хали "Језеро"

КАНТАУТОР Ђорђе Балашевић у понедељак се, по први пут, обратио јавности после здравствених проблема које је недавно имао, услед чега је отказан његов концерт предвиђен за 15. новембар у крагујевачкој хали "Језеро". Његова ћерка Беба поставила је на "Фејсбук" снимак где се види како "панонски морнар" трчкара и вежба у природи, а затим стаје пред камеру и изражава наду да ће одложени концерт одржати 28. децембра на истом месту, али да се, ипак, мора још увек сачекати званична потврда лекара.

- Добра је вест да нисам умро баш из прве, а лоша вест је што то није скок увис, где имаш три покушаја, већ неограничен број - у свом стилу је рекао Ђоле. - Био сам у "фркици", жао ми је што смо морали да одложимо концерт у Крагујевцу. То је увек био рокенрол град. Одатле је "Смак", на крају крајева. Крагујевац је сачувао сва обележја града, и није се посељачио, у ружном смислу те речи.

Балашевић каже да је био четири дана на Институту за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици.

Прочитајте још -Ђорђе Балашевић имао инфаркт: Тренутно је у болници и уграђени су му стентови

- Нисам имао операцију на отвореном срцу, мало сам "дотеран". Добио сам четири "стентића". Рекли су ми да ћу моћи да трчим - не верујем. Немојте ме питати да ли сам добро, јер нећу више никад бити добро. Имам 100 година, не могу бити добро, али се надам да ћу моћи да наставим тамо где смо стали, и да још неко време нећу добити улицу у Новом Саду.

Ђоле је додао да се чекају потврде лекара и за концерте који би требало да буду одржани пре Крагујевца - 20. децембра у Осијеку и шест дана касније у Загребу. Нада се позитивном епилогу, јер...

- То би онда дивно послужило и да најавимо концерт у Новом Саду, на Богојављенску ноћ, који је традиција, а онда и на пролеће у Београду, у "Комбанк дворани".

Балашевић је саопштио да ће се, за неколико дана, кад, нада се, буде добио "зелено светло" лекара, поново на исти начин обратити јавности. Додао је да би, да се он пита, све те концерте већ сада обећао, али и, такође да се он пита, да "не би већ једно три недеље био сасвим жив".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

GiRu

10.12.2019. 06:10

Умало да четврти пут видиш "тита маршала легенду ту, слободотворца човека тог друга и борца" .....

Istina

10.12.2019. 07:17

E moj Đole,sa tvojim stavovima i pevanjem komšijama za mene si davno u penziji,sram te bilo države u kojoj živiš,želim ti dobro zdravlje

Vaskularac

10.12.2019. 09:55

Ne moze se svima ugoditi. Posao ko posao treba raditi da održi coveka i porodicu u životu a da se pošteno odnosiš prema publici. Ali ako se radi takav posao u kome zavisis od ugadjanja svima, jer u tom poslu delis svoja osecanja sa publikom na ovim podeljenim prostorima, onda se srce i krvotok cepa na mnogo delova. Rokeri, kantautori, glumci i umetnici su ljudi od krvi i mesa kao i njihova publika pa imaju pravo na slabost i penzionisanje ali ne smeju da se poistovete sa svojim besmrtnim delima.