КАНТАУТОР Ђорђе Балашевић у понедељак се, по први пут, обратио јавности после здравствених проблема које је недавно имао, услед чега је отказан његов концерт предвиђен за 15. новембар у крагујевачкој хали "Језеро". Његова ћерка Беба поставила је на "Фејсбук" снимак где се види како "панонски морнар" трчкара и вежба у природи, а затим стаје пред камеру и изражава наду да ће одложени концерт одржати 28. децембра на истом месту, али да се, ипак, мора још увек сачекати званична потврда лекара.

- Добра је вест да нисам умро баш из прве, а лоша вест је што то није скок увис, где имаш три покушаја, већ неограничен број - у свом стилу је рекао Ђоле. - Био сам у "фркици", жао ми је што смо морали да одложимо концерт у Крагујевцу. То је увек био рокенрол град. Одатле је "Смак", на крају крајева. Крагујевац је сачувао сва обележја града, и није се посељачио, у ружном смислу те речи.

Балашевић каже да је био четири дана на Институту за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици.

Прочитајте још - Ђорђе Балашевић имао инфаркт: Тренутно је у болници и уграђени су му стентови

- Нисам имао операцију на отвореном срцу, мало сам "дотеран". Добио сам четири "стентића". Рекли су ми да ћу моћи да трчим - не верујем. Немојте ме питати да ли сам добро, јер нећу више никад бити добро. Имам 100 година, не могу бити добро, али се надам да ћу моћи да наставим тамо где смо стали, и да још неко време нећу добити улицу у Новом Саду.

Ђоле је додао да се чекају потврде лекара и за концерте који би требало да буду одржани пре Крагујевца - 20. децембра у Осијеку и шест дана касније у Загребу. Нада се позитивном епилогу, јер...

- То би онда дивно послужило и да најавимо концерт у Новом Саду, на Богојављенску ноћ, који је традиција, а онда и на пролеће у Београду, у "Комбанк дворани".

Балашевић је саопштио да ће се, за неколико дана, кад, нада се, буде добио "зелено светло" лекара, поново на исти начин обратити јавности. Додао је да би, да се он пита, све те концерте већ сада обећао, али и, такође да се он пита, да "не би већ једно три недеље био сасвим жив".