Моћни као да су тек започели каријеру. Улетели су вечерас у Штарк Арену, разбили хитовима и отишли даље на исток, пут своје опроштајне турнеје.

Најгласнији бенд на свету, и један од најбољих бендова у историји рока, опростио се од Београда и Србије сјаним концертом у коме је 10 000 људи певало и скакао у ритму који је давала јединствена петорка предвођена Јаном Гиланом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: „Неверне бебе“ и Нено Белан заједно у новој песми (ВИДЕО)

Енергија младости, без обзира на године - преплавила је Арену. Сви су се осетили полетним и у најбољим годинама, и петорка на бини, и шаролика публика у препуној дворани.

Била је ту цела Србија. Стигли су аутобосу из Ниша, Крагујевца, Новог Сада, Чачка,Сомбора,Вршца... Генерације које су одрастале слушајући " најгласнији" бенд на свету, дошле су ту да последњи пут у Србији,како је најављено, чују и виде британске рокере.

Канадска предгрупа Monster Truck мало је загревала атмосферу пола сата док није на сцену, у 21 сат, ступила петорка величанствених.

Одлично расположени Јан Гилан, Роџер Гловер, Јан Пејс, Дон Ери и Стив Морс (најновији члан) који су из хотела Хајат стигли пред Арену у црним "мерцедесима", прашили су својски по акордима. Петорка другачија од оне која је једне зиме 1968. године у Хертфорду на Острву изнедрила бенд који ће исписати странице рок историје и трајати до дана данашњег.

Гилан је кренуо жестоко у старту. Ватра је одмах планула: Black Night, Hope. Па ред лаганијиг нових песама...Дон Ери клавијатуриста имао је своје соло деонице међу којима и обрада староградских српских песама...Онда су дошле на ред Hush, Highway Star, The Mule...

 

Мала пауза, да се освеже пивом.. Сјани рокери дају све од себе,утренирани, и наравно уштимовани.

Температура је скочила када су запевали чувени хит, и врло актуелан за наш главни град " Smoke on the water".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Буђење раног пролећа у децембру: Бајага и „Инструктори“ блистали у Сава центру

Жилави Британци свирају сјајно и у позним годинама. Иако нису свирали захтевну "Child in Time" - концерт је био експлозија енергије, емоција и добре свирке. Hush завршава свирку. Нема биса.

Најгласнији бенд на свету и један од најбољи рок бендова свих времена - вратио је младост свима у Штрак Арени и отишао да се пре пензије опрости са другим фановима широм света.