ПОПУЛАРНА регионална музичка група "Хари Мата Хари" увешће Требињце и бројне госте овог града у Нову 2020. годину. Концерт је заказан за 22.00 сата на градском тргу, а очекивања су већ сада велика, па је у овом, слободно можемо да кажемо једном од најлепших градова Балкана, већ резервисано више од 80 одсто смештајних капацитета. Очекују се бројни гости из свих крајева региона, а већ сада се тамошњим хотелима, мотелима и власницима приватног смештаја свакодневно упућују захтеви за додатни кревет.

Прочитајте још:Обара и сопствене рекорде: Чола заказао и шесту "Арену"!

Оно што што иде у прилог великој заинтересованости за дочек Нове 2020. године у Требињу, јесте и његов положај који је на свега 20 километара од мора, медитеранска клима, добри домаћини, али и цене које су и до неколико пута ниже од оних на Јадранском приморју.

Тако, на пример, двокреветну собу у хотелу можете да пронађете већ за 45 евра са доручком. Уколико је реч о приватном смештају, цене се крећу од 10 евра по кревету до 25 евра за апартман за двоје одраслих људи са двоје деце.

Осим концерта "Хари Мата Хари", у Требињу ће 29. децембра бити одржан и концерт "Градске музике" из Ђеновића, што ће, такође, бити додатни музички спектакл. Оркестар чини око 35 врсних музичара познатих широм региона, који иза себе имају многобројне концерте и чија музика никога не оставља равнодушним. За најмлађе ће 31. децембра у подне на градском тргу бити организован дочек "Дечје нове године", уз занимљив забавни програм, кловнове, виле, гусаре и принцезе.

Зато, ако се још предомишљате где ћете за Нову годину, није касно да потражите смештај у Требињу и улазак у Нову 2020. дочекате у једном од најпожељнијих малих градова Балкана.

МОСТОВИ, МАНАСТИР, ЛОЗА, СИР...

ЗА Требиње кажу да је најпожељнији градић на Балкану који се интензивно развија, а томе у прилог иде и чињеница да се сваке године ту изгради 600 станова. Град од 30.000 становника препознатљив је по реци Требишњици, песнику и дипломати Јовану Дучићу, прелепим мостовима, пијаци под столетним платанима, манастиру Тврдош, херцеговачкој Грачаници, познатим спортистима и глумцима, врхунском вину и ракији лозовачи, сиру, пршуту и купусу раштану.