ФОЛК звезда Фахрета Јахић Живојиновић (59), алијас Лепа Брена, која је прошле године концертом у београдској "Арени" прославила 35 година каријере, одржаће два концерта у Загребу - 14. и 15. децембра у тамошњој "Арени".

У интервјуу за сплитску "Слободну Далмацију", уочи тих концерата, Брена каже да јој је један од најтежих периода био када се распала бивша Југославија, а на констатацију да и данас многи са сетом слушају њен истоимени хит, одговара да је већина људи на Балкану носталгична.

- Када говорим о Југославији, не говорим ни о каквој политичкој творевини, певала сам о њој као земљи у којој живимо - рекла је Брена.

Прочитајте још - Највећа фолк звезда старе Југославије као инспирација: Представа о Лепој Брени ускоро на сцени Битеф театра

Приметила је да што више времена пролази, мисли да је публика која долази на њене концерте носталгична у смислу добросуседских односа и комуникације јер смо, како је казала, географски, културолошки па и економски усмерени једни на друге:

- Када певам "Југословенку", помислим на све људе који живе на Балкану, то је песма посвећена пријатељству између народа, независно од тога које су религије, боје коже и пола. Ако се једна Европа удружила, зближила и направила економску стратегију опстанка, мисли да то треба да се догоди и на простору који се некад звао Југославија.