Северина Којић изгубила је правну битку вођену за старатељство над сином Александром коју је водила са некадашњим партнером, бизнисменом Миланом Поповићем.


Судија Теа Голуб јутрос је, 28. новембра, у Загребу донела привремену меру којом одлучује да дете живи са оцем Миланом, који ће самостално бринути о здрављу и образовању детета.


Голуб у одлуци није навела на којој ће адреси дечак живети.


- Задовољни смо пресудом иако је још неправомоћна. Надамо се да ће се мајка држати привремене мере - рекао је за "24сата.хр" Миланов адвокат.


Привремена мера значи да Северина већ данас сина треба да преда оцу, који га по одлуци суда може одвести у Србију или на неку другу адресу, где ће даље бринути о њему.

Северинин заступник, адвокат Мате Матић, поднео је у уторак кривичну пријаву против Милана Поповића због повреде дететових права. Наиме, након инцидента у Основној школи "Матија Губец", коју дечак похађа када је био затворен у школи јер мајка није дошла по њега, а отац није дозволио да га из школе преузме друга особа, дечак је био траумиран и препорука лекара била је да не иде у школу.

Међутим, упркос томе, Милан Поповић, водио га је у школу и мимо пристанка мајке, па је она против њега поднела кривичну пријаву.

Певачицини заступници одлуку да дете живи са оцем ће покушати да оспоре, с обзиром на чињеницу да су против Милана Поповића поднели кривичну пријаву због повреде дететових права.