Бериз Кабиловић, жестоки момак из Тузле, приведен је у петак на отварању сопствене дискотеке "Grande Club"" у хотелу Тузла, потврђено је из више извора.


Кабиловић је, наиме, ухапшен око три сата ујутру када су у клуб упали специјалци и неколико инспектора. Објекат хотела био је опкољен, а на отворењу је певала певачица Рада Манојловић.


Кабиловић је, како сазнаје Аваз.ба, негодовао када су полицајци намеравали да га претресу, што је потврдио његов бранилац, тузлански адвокат Бакир Хећимовић.


"Мој клијент је тражио да му предоче налог па је захтевао присуство адвоката. На крају је ухапшен, јер је одбио наредбу полицијског службеника. Познато ми је да је одведен у полицијске просторије, где је задржан сат, након чега је пуштен на слободу. Епилог је да га не терете нити кривично нити прекршајно. Углавном није било ниједног елемента за било какво кривично дело", појаснио је адвокат Хећимовић.

Бериз Кабиловић,Facebook


Пакетићи кокаина

С друге стране, полицијски извори наводе да су у клубу, након упада полиције, пронашли неколико пакетића за које се сумња да је у њима био кокаин, те да није утврђено коме припадају.

Такође, незванично се сазнаје да су полицајци имали оперативна сазнања да се у дискотеци налази неколико истакнутих чланова аутомафије с Пала, те да је то био додатни разлог да се уђе у објекат.

Али, унутра од Паљана нико није пронађен, мада се у објекту пре доласка полиције налазио Давор Нинковић, један од оптужених у предмету “Волан”, који се у Суду БиХ води против припадника аутомафијашке групе. Нинковић припада сарајевској групи аутомафијаша.