Иако су повреде које је задобила могле бити фаталне, Деа је успела да преживи захваљујући тиму стручњака и опоравак се наставља, рекао је за Пинк др Бумбаширевић.

Говорећи о опоравку наше колегинице Дее Ђурђевић, проф. др Марко Бумбаширевић, који ју је након несреће оперисао, каже да је овај случај привукао доста пажње јавности, јер су људи схватили да се трагедије могу десити свакоме.

- Саобраћајни трауматизам све више узима маха и људи морају бити одговорни и врло пажљиви – истиче доктор. Каже да је било умеће, не само спасити Деину руку, већ јој спасити и живот, али да се све успешно завршило захваљујући тимском раду.

Додаје да је Деа такве повреде, да је добро што је уопште преживела, а да је спасена рука свакако велики плус и велики успех.

- Боље и рука на телу, него било која протеза – каже доктор. Њен опоравак, каже, јако добро напредује.

Подсетимо, Деа Ђурђевић у фебруару ове године доживела је стравичну саобраћајку у којој јој је аутобус откинуо руку, а након које се, срећом, успешно опоравила и из свега изашла јача.

Иначе, Бумбаширевић је један од добитника награде 'Српски кривак' која му је уручена за врхунска достигнућа у области медицине. Бумбаширевић, шеф Катедре за реконструктивну хирургију и микрохирургију КЦС и један од најбољих микрохирурга на свету, каже да ово удружење има добар мото: “мисли српски, делај светски”.
- Ово је велика награда и заслужују је многи у Србији, а мени је лично највећа награда моја унука Сара и породица. Награде пролазе и одлазе, а ми се трудимо да радимо одговорно, стрпљиво, а да успут учимо – рекао је др Бумбаширевић за “Ново јутро”.