Певачица Лизо води по броји Греми номинација

Бета-АП

20. 11. 2019. у 23:20

Певачица Лизо води по броји Греми номинација

Илустрација printscreen Wikipedia

Певачица и реперка Лизо са осам номинација за Греми музичке награде укључујући у четири главне категорије, води по броју номинација
Певачица и реперка Лизо са осам номинација за Греми музичке награде укључујући у четири главне категорије, води по броју номинација објављеним данас.


Она је номинована за албум године са нумером "Cuz I Love You", за песму и плочу године номинован је њен хит "Truth hurts", а номинована је и за најбољег новог уметника.


Други нови уметници доминирали су на данашњим Греми номинацијама, Били Елиш и Лил Нас X добли су по шест доминација.


Певачица и текстописац Елиш такође је номинована у водеће четири категорије, чиме је та 17-огодишња уметница најмлађа у историји Гремија која је то постигла.


Двадесетогодишњи Лил Нас X је номинован за три од четири главне категорије укључујуи за албум и за плочу године за "Old Town Road" дуетом са Билијем Реј Сајрусом.


За албум године се такмиче "Cuz I Love You", "When We All Fall Asleep, Where Do We Go" од Елиш, "7" од Лил Нас X-а заједно са албумима Аријане Гранде, Бон Ајвера и другим.


Певачица Тејлор Свифт добила је три номинације, међу којима за песму године са нумером "Lover", а Бијонсе, која је искључена из водеће три категорије има четири номинације.


Прочитајте још: ГРЕМИ ПУН ИЗНЕНАЂЕЊА: Тријумф Кејси Масгрејвс, Кети Пери најгоре одевена


Певачице су претекле певаче по броју објављеним номинацијама, пет од осам номинованих за албум године су жене, и седам од осам номинованих за песму године. Музичарке такође предводе у категорији за најбољег младог уметника, а у номинацијама за плочу године су номинације између жена и мушкараца једнако распоређене.


Греми награде за 2020. годину биће уручене на церемонији у Стејплс центру у Лос Анђелесу 26. јануара.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације