Представница Русије Алина Сањко кривицом САД је изгубила шансу да понесе круну најлепше на такмичењу „Мис универзум“, које ће 8. децембра бити одржано у Атланти, у америчкој држави Џорџија. Проблем је добијање америчке визе.

Директорка „Мис Русије“ Анастасија Бељак је рекла да је руски тим учинио све како би обезбедио учешће Русије на такмичењу „Мис универзум“ у САД, али да су због организационих пропуста и потешкоћа са добијањем визе морали да откажу учешће.

Проблем је настао пошто су организатори „Мис универзума“ касно информисали руску страну о датуму и месту одржавања такмичења, па због компликоване и дуге процедуре добијања америчке визе није било времена да се аплицира, као ни да се обаве квалитетне припреме за такмичење.

Бељакова је нагласила да је Алина Сањко требало да представља земљу на два међународна такмичења — „Мис универзума“ у САД и „Мис света“ у Великој Британији.

Како је навела, Сањкова ће учествовати на избору за „Мис света“ 14. децембра у Лондону.

ЕПА ЕФЕ -YURI KOCHETKOV


Сањкова је титулу „Мис Русије“ добила у априлу ове године. Двадесетогодишња лепотица из града Азова, из Ростовске области, награђена је победничком круном и са три милиона рубаља (око 42,4 хиљаде евра).


ЕПА ЕФЕ -YURI KOCHETKOV

rs.sputniknews.com