НЕСВАКИДАШЊИ албум "Ко лепи сан" (ПГП РТС) Катарине и Наташе Гојковић, ћерки великана народне музике Предрага Цунета Гојковића који нас је напустио 2017. године, представљен је у уторак у клубу РТС. На матрице Цунетових непролазних песама наснимљени су Катаринин и Наташин вокал, и тако је, макар постхумно, на овај начин испуњена жеља великог уметника која се није, нажалост, реализовала за његовог живота - да снима заједно са ћеркама.

Видно избуђена, али и срећна због изласка диска, Катарина Гојковић се захвалила директору ПГП РТС Владимиру Граићу што је на овај начин овековечено дугогодишње пријатељство двеју породица. Популарна Кића је, у сестрино и своје име, између осталог рекла:

- Овим албумом смо Наташа и ја трајно овековечиле испуњење очеве жеље и с радошћу ћемо је поделити са свима који славе живот и љубав, у свим њеним облицима и цене значај музике за квалитет наших живота. Међу нама се појавио анђео који је сестри и мени испунио сан, а мом оцу жељу.

Ове речи глумице односе се на Владимира Ваву Хоровица, новосадског адвоката и Цунетовог великог пријатеља, који је идејни творац пројекта.

Прочитајте још - Цуне Гојковић: Моје песме су мој живот

- Позвао ме је и предложио да на Цунетову музику наснимимо вокале Наташе и Kатарине и на тај начин остваримо неостварену жељу њиховог родитеља - истиче пијаниста и композитор Александар Саша Дујин, најближи сарадник сестара у стварању албума. - Kључни проблем је био одабрати песме, које су по квалитету биле довољно добре да се на њих насниме вокали и касније обраде и финализују, а да у исто време буду одабир најбољих песама из Цунетовог опуса.

Дујин је наставио:

- Много рада је било потребно да се све усагласи, али када сагледам са ове временске дистанце, за мене је најважније што сам најискреније и најбоље што сам могао, заједно са његовим ћеркама, направио музику која је поново оживела песме што спадају у део културне баштине ових простора.

Наташа Гојковић, Александар Дујин, Биља Крстић, Никола Рацков и Катарина Гојковић Фото Н. Скендерија

Професор Никола Рацков се, у свом стилу, присетио бројних анегдота током вишедеценијског друговања са Цунетом, поносно истакавши своју иницијативу за одржавање првог Гојковићевог солистичког концерта на Коларцу 2003. године. Биља Крстић, која је на албуму "Свод" са "Бистриком" управо Цунету посветила песму "Ево срцу моме радости", носталгично је споменула да је Предраг Гојковић био омиљени певач у њеној породици, и да је од њега добила злата вредне савете, попут оног да не пева више забавну музику, већ да се фокусира на етно.

Споменуто је да овакав албум јесте јединствен за нашу сцену, али да се у свету тако нешто радило кад су у питању Френк Синатра, Нет Кинг Кол... Промоцији диска су присуствовале бројне познате личности из сфере музике и глуме - Никола Чутурило Чутура, Видоја Божиновић Џинџер, Саша Локнер, Миша Мијатовић, Ненад Ћирић, Владан Дујовић...