Певачица албанског порекла са швајцарским држављанством, Албана Азизи, још је једна која је згрозила јавност тиме што је обнажена снимила спот у Цркви Светог Николе у Новом Брду, надомак Приштине.

Она је због снимања овог спота дошла крајем октобра у храм и снимила сцене за спот у православној светињи, и то након што је је храм током целе године био изложен разним нападима.

Азизи је рођена у Берну у Швајцарској, студира стоматологију и музику на конзерваторијуму.

Противно свим законима, без дозволе Српске православне цркве и Срба који чини већину у Новом Брду, албанске власти су новцем који је издвојила немачка амбасада из Приштине започеле радове на обнови црквеног комплекса. Кад су их окончали, у јуну, објавили су да је реч о католичкој цркви и покушали да је присвоје, иако се недалеко одатле налази католичка црква коју је користило становништво средњовековног Новог Брда.

Прочитајте још - Рита Ора разочарала српску публику: Ти за нас више не постојиш!

Како се наводи, певачица Азизи није чак ни затражила дозволу за снимање експлицитних сцена, већ је то учинила самоиницијативно, без икаквих питања. Такође, Радио-телевизија Косова овај спорни спот емитује у ударним терминима, а реакције тамошње власти још увек нема.

Подсетимо, сличну ствар учинила је пре пет година и њена колегиница, такође Албанка, Ера Истрефи у Храму Христа Спаса у центру Приштине. Такође за потребе снимања новог спота, због чега се тада огласила и Епархија Рашко-призренска и осудила певачицу.

Фото Printscreen/ Youtube

- Нажалост, и овај најновији инцидент показује у каквом жалосном стању се налази ова православна црква која је посебно последњих месеци на удару појединих албанских политичара и медија који отворено позивају на њено рушење или чак предлажу да се претвори у музеј ОВК - речено је тада из Епархје на перформанс Албанке.


(telegraf.rs)