Наша колегиница Деа Ђурђевић, жртва непажње возача, апеловала је на све учеснике у саобраћају да воде рачуна за воланом.

Данас се под слоганом "Живот није резервни део аутомобила" обележава Светски дан сећања на жртве саобраћајних несрећа. Иако је погинулих мање у Србији, безбедност и даље остаје изазов.

Манифестација има за циљ да прошири свест становништва о значају опрезне и сигурне,вожње и да подсети да је страдање у саобраћајним несрећама водећи узрок смртности код младих до 25 година.

Наша колегиница Деа Ђурђевић, и сама жртва непажње возача, апеловала је на све учеснике у саобраћају да воде рачуна за воланом и потврдила јда живот заиста нема резервни део - те да не постоји резервна рука.

Наша колегиница Деа Ђурђевић, и сама жртва непажње возача, апеловала је на све учеснике у саобраћају да воде рачуна за воланом и потврдила јда живот заиста нема резервни део - те да не постоји резервна рука.Милион и по људи широм света погине у саобраћајним незгодама, односно сваке шесте секунде догоди се саубраћајни удес. На свака два минута троје младих изгуби живот, а сваког четвртог минута једно дете смртно страда. Повећање безбедности у саобраћају преставља глобални изазов и ми се због тога данас сећамо жртава несрећа али и апелујемо на важност безбедног понашања у вожњи, истиче директорка Агенције за безбедност у саобраћају Јасмина Милошевић.
Од почетка године на путевима Србије погинула је 471 особа, а 16.679 је задобило телесне повреде у саобраћајним незгодама, рекао је Начелник Управе саобраћајне полиције МУП Небојша Арсов.
- То је и даље велики број јер у току два дана на нашим путевима, просечно, погину три лица, а 20 лица задобије тешке телесне повреде, рекао је Арсов и додао да је данас током преподнева двоје људи погинуло на путевима.


(Пинк.рс)