ЧЛАНОВИ легендарних „Нових фосила“ Сања Долежал, Владимир Кочиш Зец и Маринко Колнаго, потпомогнути музичарима из оркестра ХРТ, у петак вече су пред 3.000 посетилаца разних генерација, поводом обележавања 50 година од настанка легендарног поп бенда, сетним музичким времепловом испричали и отпевали у београдском Центру „Сава“ причу о групи која је некад била синоним за забавну музику у Југославији. Цела дворана на ногама током биса, кад је, после „Е мој Саша“ и „Ја сам за плес“, репризирана „За стара, добра времена“, јасан је показатељ колико је такав времеплов пријао не само онима који су одрастали уз „Фосиле“, већ, рецимо, и девојчици од седам, осам година која је знала све текстове и представљала праву атракцију у првим редовима.

После низа уводних, архивских снимака, духовита и спонтана, вечно млада Сања је запевала нежну „Сањај ме“, да би одмах живнуло уз „Да те не волим“. Међу пратећим вокалима беше и њена ћерка Леа Шарић која је специјално за овај концерт долетела из Лондона, па су заједно запевале „Мајчине очи“. Са Зецом, коме је венчана кума, Сања је извела „Љубав која нема крај“.

ПРОЧИТАJТЕ ЈОШ - "Нови фосили" за “Новости”: Без емоције нема добре песме

Заљубљенике у рану фазу групе посебно су обрадовали, као гости, чланови оригиналне поставе Ивица Пишковић и Звонимир Макар Шиљо, а овацијама је дочекан и Сергеј Ћетковић који је отпевао „Милену“.

Тренутке посвећене преминулим члановима бенда, уз посебно топле речи за „једну, једину и непрежаљену“ Ђурђицу Барловић, започеше „Небеске кочије“. Није заборављен ни главни аутор Рајко Дујмић који више не наступа са групом.

Осећам се благословено да радим оно што волим са људима које волим“, рече у једном тренутку Сања. Управо је љубав најприкладнија реч која је сажела 50 година „Нових фосила“ у два и по сата за незаборав.