ФЕСТИВАЛИ које организује Егзит тим имају пет номинација за Европске фестивалске награде. На објављеној листи номинованих музичких фестивала, Егзит је поново у категорији „Најбољи велики фестивал“, и то након што је ту титулу претходно освојио 2014. и 2018. године. Гласови милионске публике широм света одлучиће о победницима, а њима ће се придружити и гласови жирија, који чине водећи експерти у музичкој индустрији. Победници ће бити проглашени 15. јануара следеће године.


И други чланови Еxитове фестивалске породице нашли су се међу номинованим фестивалима. Истарски Си стар фестивал и будвански Си денс су у трци за исту награду, „Најбољи фестивал до 40.000 посетилаца дневно“, док је недавно завршени и изузетно успешни Но слип фестивал нашао своје место у чак две категорије – „Најбољи нови фестивал“ и „Најбољи фестивал до 10.000 посетилаца дневно“.


Прочитајте још: За јубиларни Егзит већ се пријавило 17.000 фанова из целог света


Гласање за Европске фестивалске награде трајаће до 30. новембра. Гласа се на званичном сајту Европских фестивалских награда, europeanfestivalawards.org .