Новости вас воде на концерт Зоран пева Арсена у Комбанк Дворани - Познати добитници

NovostiOnline

12. 11. 2019. у 17:00

Новости вас воде на концерт Зоран пева Арсена у Комбанк Дворани - Познати добитници

Фото: Игор Маринковић

Три најбржа читаоца наградићемо са по 2 улазнице за концерт, а они ће бити обавештени мејлом
Словеначки певач и текстописац Зоран Предин представиће се пред београдском публиком концертом „Зоран пева Арсена“ који ће бити одржан 15. новембра


Ове јесени Комбанк Дворана биће богатија за још један концерт великана. Словеначки певач и текстописац Зоран Предин представиће се пред београдском публиком концертом „Зоран пева Арсена“ који ће бити одржан 15. новембра у Комбанк Дворани.


Предин ће Београд посетити у склопу регионалне турнеје, након изласка 40 студијског издања „Зоран пева Арсена“ у години у којој истовременон слави 40 година своје успешне каријере. Након промоције новог албума и нове књиге „Главом кроз зид“, као и гала концерта у концертној дворани Ватрослава Лисинског, Предин ће наступити и пред београдском публиком.


Зоран Предин је у протекле четири деценије сарађивао са бројним музичарима и опробао се у разним правцима, писао музику за позоришне представе и филмове и наступао по целом свету. Како каже уочи своје турнеје : „Најбоље тек долази.“


Прочитајте и: Čola i Ceca u Budvi za doček i reprizu, prvi put građani će znati koliko je koji pevač plaćen


За албум „Зоран пева Арсена“, Предин је као Арсенов пријатељ, колега и сродна поетска душа из његовог шароликог опуса одабрао 12 песама од којих су две већ представљене као синглови: „Кућа поред мора“ и „Памтим само сретне дане“. Ово изванредно дело настало је у сарадњи са Дамиром Кукурузовићем и пратећим бендом „Дјанго Гроуп“.


Стручна јавност албум оцењује као спој јединствених, врхунских интерпретација Дедићевих класика, које „уз унесене посебне емоције, наглашавају стара, али додају и нека нова значења. Словенски кантаутор који је с преминулим Дедићем делио судбину „песниковог братића“, смисао за хумор и кантауторску коб у албум је уткао све оно што га је повезивало и ближило Арсену“.


Новинске критике албум описују на следећи начин : „Угођај џипси свинга, кантрија и староградског звука у акустичним изведбама пре свега привлачи укусом стварног живота у ком Арсенове песме поново добијају животна, природна и изворна значења, која су многи заборавили слушајући их као евергрин“.


Три најбржа читаоца наградићемо са по 2 улазнице за концерт.


Све што је потребно јесте да пошаљете мејл са именом и презименом на internet@novosti.rs.


Добитници ће бити обавештени мејлом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације