Још једна жена оптужила Поланског

Танјуг

субота, 09. 11. 2019. у 10:26

Још једна жена оптужила Поланског

Фото: АП/Аlik Keplicz

Једна Францускиња у петак је оптужила Романа Поланског да ју је силовао 1975. у Швајцарској када је имала 18 година
Једна Францускиња у петак је оптужила Романа Поланског да ју је силовао 1975. у Швајцарској када је имала 18 година, објавио је лист Паризијен, неколико дана пре почетка приказивања новог филма редитеља који је у Сједињеним Државама оптужен за силовање малолетнице.


Валентин Моније, чије оптужбе су уследиле након оптужби других жена протеклих година, наводи да није поднела тужбу, али је одлучила да јавно оптужи Поланскога због приказивања филма "Оптужујем" о непоштовању правде и афери Драјфус.


"Нисам с њим била у вези, ни личној ни професионалној, површно сам га познавала", испричала је за лист та фотографкиња, која је била манекенка у Њујорку и глумила у неколико филмова током 1980-их година, попут "Три мушкарца и колевка". Она тврди да се радило о изразито насилном нападу.


Редитељев адвокат Ерв Темим је рекао за Паризијен да Роман Полански одлучно одбацује оптужбу за силовање и истиче да наводни догађаји од пре 45 година никада нису пријављени правосудним телима.


Полански је признао кривицу због полног односа с малолетницом 1977. и био осуђен на 90 дана затвора, али је ослобођен након 42 дана. Када је сазнао да судија намерава да му одреди вишегодишњу законску казну, побегао је из Сједињених Држава у Француску.


Прочитајте још: Немица после 45 година тужила Поланског за силовање


Од тада се појавило више оптужби. Током филмског фестивала у Кану 2010. британска глумица Шарлот Луис га је оптужила за сексуално злостављање када је имала 16 година 1983. Друга жена га је оптужила у августу 2017. за исти преступ 1973. када је имала 16 година. У септембру 2017. Ренате Лангер, бивша глумица оптужила га је за силовање 1972. у Гштаду када је имала 15 година.


Редитељев адвокат тврди да су оптужбе те три жене неутемељене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације