Марија Вељковић: Била сам Ромкиња, старица, мушко, ђаволица

С. Костић

субота, 09. 11. 2019. у 11:30

Марија Вељковић: Била сам Ромкиња, старица, мушко, ђаволица

Марија Вељковић Фото РТС

О шоу-програмима "Луда народна ноћ", "Свадба из мог краја" и квизу "Слагалица"

ВИШЕ од деценије, Марија Вељковић је заштитно лице најгледанијег квиза у земљи и региону. Управо је "Слагалица" дала печат њеној каријери и учинила је једном од омиљених водитељки на нашим телевизијама. Њена друга љубав је глума, па каже да је и играјући у позоришту и кроз рад на РТС научила доста тога. Али ипак је највише сазрела када је постала мама, пошто јој је то главни животни позив. Са том животном улогом напредовала је и као глумица и као водитељка. Марија је, осим у "Слагалици", тренутно ангажована у два шоу-програма - "Лудој народној ноћи" и "Свадби из мог краја", па је питамо како јој успева да све постигне.

- Добром организацијом времена и термина снимања све се може. Направила сам тронедељну паузу у "Слагалици". Преко радне недеље снимала сам "Луду народну ноћ", а викендом "Свадбу из мог краја". Напорно јесте, али је и велика част и радост радити три пројекта истовремено у матичној кући.

* Из претходне водитељске екипе "Луде ноћи" остали сте само ви. Шта вам је мотив да и даље будете део овог пројекта?

- Волела сам и претходне сезоне ове емисије. По природи сам веома весела и није ми битан жанр колико чињеница да је музика добра и да је из душе. Тако да се уредништво Забавног програма РТС одлучило да ме "остави" и у наставку овог пројекта.

* У трећој сезони слушамо само евергрин нумере народне музике. Шта је све другачије у односу на претходна два циклуса?

- Добра музика је ту, и то је оно што је исто. Добра енергија, такође. Краћи смо, у овом циклусу, за једну игру, а ту су и нови водитељи.

* А који музички жанр више одговара вашем темпераменту, где се боље сналазите?

- Ја сам више жена из народа. Волим добру народну музику, што, наравно, не значи да ми је забавна страна.

* Како се ваш нови партнер у овом шоу-програму, глумац Жарко Степанов, снашао на сцени, с обзиром на то да до сада није имао искуства као водитељ у оваквим форматима? У чему се ви боље сналазите, а у чему он, кад је реч о народном мелосу?

- Жарко се одлично снашао. Савршено смо се уклопили као водитељски тандем, али и глумачки, у сценама игре "Подијум је ваш". Он одлично пева и плеше, и с те стране га само пратим. А опет, ја сам за мрвицу сигурнија када је реч о неким детаљима у водитељском делу.

Прочитајте још - Марија Вељковић: Права мера, троје деце

* У чијој кожи бисте волели да се представите публици у имитацијама?

- То нису имитације конкретних особа, већ више типови личности у датим околностима, уколико говорите о игри "Подијум је ваш". Била сам Ромкиња, старица, мушко, ђаволица... У суштини ми се допада све што је супротно мом карактеру и мојој спољашњости.

* На сцени плените осмехом и добром енергијом, да ли вас и приватно песма често понесе?

- Песма ме понесе скоро сваког дана. Када год чујем неку добру нумеру, остане ми у глави. Певам је и наредних сати, па ме на послу често задиркују због тога.

* Кога бисте од познатих волели да имате у свом тиму?

- Толико сам добрих и вредних певача упознала радећи емисију "Луда ноћ" да просто више и немам неке посебне жеље. Углавном су нам у тимовима младе наде, односно певачи. Али када бих могла да бирам било кога, мој тим би чинили - Петар Грашо, Нина Бадрић и Северина.

* Како сте реаговали када сте сте добили понуду да водите емисију "Свадба у мом крају"?Да ли сте имали дилему?

- Искрено, јесам. Иначе сам весељак по природи, волим славља и свадбе. Али ова емисија била је потпуно нови формат за мене, и, искрено, нисам знала како ћу се снаћи. Отуд и почетна дилема. Међутим, током рада на њој баш сам уживала, другачија је од свега што сам до сада радила. Упознала сам своју нову страну и радила са феноменалним људима који су ми и помогли да изгледам симпатично публици која ме гледа.

* Чији су вас свадбени обичаји до сада највише изненадили?

- Ништа ме није претерано изненадило. Уживала сам упознајући свадбене обичаје по целој Србији. Симпатично ми је било када сам села у крило свекрви са Косова и играла валцер на русинској свадби.

* Где нас водите у наставку, што још можемо да очекујемо?

- У наредним епизодама идемо у мој Књажевац, па потом и у Руски Крстур и Горњи Милановац.

* Када се снимају овакве емисије, неминовне су и непланиране ситуације, које нису забележене камером...

- Много је анегдота на овим снимањима. На свадби на Косову, на пример, после чијег емитовања сам добила заиста много порука, за потребе снимања пила сам воду уместо алкохола. А онда су ме сачекали коментари на свадбама које смо снимали касније како волим да попијем.

Прочитајте још - Марија Вељковић Миловановић: Најзад сам приказала праву себе

ПРИЖЕЉКУЈЕМ УЛОГУ У СЕРИЈИ

С ОБЗИРОМ на то да је по професији глумица, Марија ће, и поред свих ТВ ангажмана, ускоро да се посвети и позоришту. А како се у последње време снима много домаћих серија, прижељкује и улогу у некој од њих.

- Улога у серији увек је добродошла. Ових месеци нисам имала много времена за позориште, али од следеће недеље се враћам представама "Метар и по до Цезара", коју играм са Весном Станковић и Лепомиром Ивковићем, и "Секс бомб", у екипи са Ђорђем Давидом и Николом Ивачковим. А ускоро ће се у тој представи појавити и нова глумица уместо моје Кристине Раденковић, која ће неколико месеци бити оправдано одсутна.

"СЛАГАЛИЦА" МИ МНОГО ЗНАЧИ

КОЛИКО вам значи што сте и даље у водитељском тиму "Слагалице"?

- Много, јер је то најгледанија емисија на нашим телевизијама. Али, такође ми значи и што сам снимала другачије формате ових месеци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације