Пензионисао се Саша Поповић: Ову суму новца би могао да прима сваког месеца

NovostiOnline

08. 11. 2019. у 10:42

Пензионисао се Саша Поповић: Ову суму новца би могао да прима сваког месеца

Фото: Т.Ћирић

Директор и сувласник "Гранд" продукције Саша Поповић 1. новембра званично је постао пензионер
Директор и сувласник "Гранд" продукције Саша Поповић 1. новембра званично је постао пензионер.


Директор "Гранд продукције", Саша Поповић, у априлу 2019. године напунио је 65 година, што значи да по закону Републике Србије није били препереке да преда захтев Фонду ПИО за одлазак у пензију.


Одговор надлежних органа да је Поповић испунио све услове за одлазак у пензију стигао је недавно, међутим према сазнању њему блиских људи он не планира да се у скорије време повуче са посла, тао да ће и даље остати на челу директора Гранд продукције.

Саша Поповић


- Не знам колико је тачно имао стажа, али знам да је пензионом фонду плаћао доприносе одавно, још пре него што је основао „Гранд продукцију“ са Бреном и Бобом. Претпостављам да има више од 35 година радног стажа. Та пензија њему не представља нешто посебно у материјалном смислу, јер је он финансијски обезбеђен. Доста је приходовао од продаје пакета акција „Гранда“ странцима, а још увек зарађује позамашне своте новца јер и даље поседује мањински удео у компанији - прича извор близак породици Поповић


Колико ће од пензије Поповић месечно бити тежи није познато, али је сасвим сигурно да неће бити мала сума.


Прочитајте и: Ana Sević se pomirila sa Danijelom: Viđeni u kolima nakon jedne proslave. Razlog pomirenja će vas potpuno raznežiti


- По правилу и закону, људи који су радни век провели на водећим позицијама примају пензије од 80.000 до преко 100.000 месечно, али ја не знам колико ће Саша добијати. То зависи од тога колико је радног стажа скупио, као и на који начин је пре оснивање „Гранда“ уплаћивао доприносе. Ако је тада плаћао паушалан износ, онда му је пензија сада знатно мања - додаје извор.


Из прес службе "Гранд продукције" потврдили су да се Саша пензионисао, али да се место директора још увек неће мењати.


- Саша Поповић је остварио право на своју заслужену пензију, али то ништа неће променити када је реч о његовим пословним и креативним активностима, будући да остаје на челу "Гранда" - навели су у саопштењу ове куће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)