У БЕОГРАДСКОМ клубу "Божидарац" у суботу вече, 2. новембра ће бити одржан традиционални концерт групе "Круг ЕКВ", коју чине бивши чланови ЕКВ и њихови пријатељи који се једном годишње окупе како би одали почаст једном од највећих бендова са ових простора. "Круг" су Марко Миливојевић, бубњар са најдужим стажом у ЕКВ, Драгиша Ускоковић Ћима (свирао на два албума ЕКВ и концертима), Дејан Томовић Томке и Немања Дашић.

И у "Сабирном центру" ће бити одржан меморијални концерт ЕКВ трибјут бенда "Деца из воде", 5. новембра, на 25. годишњицу смрти Милана Младеновића, под називом "Као да је било пре 25 година". "Деци из воде" придружиће са гости - Тања Јовићевић (бивша певачица "Октобра 1864" и пратећи вокал у ЕКВ на последња три студијска албума), Микица Стефановић (Миланов друг из тинејџерских дана) и група "Лагана среда" (победник овогодишњег "Бунт рок мастерса".

Прочитајте још - КАО ДА ЈЕ БИЛО ЈУЧЕ: Пре 22 године напустио нас је Милан Младеновић

- У Београду је 5. новембра 1994. престало да куца срце Милана Младеновића, музичара, певача, песника и уметника који је својим песмама у неколико група и пројеката оставио неизбрисив траг у музици екс-ју простора - поручују "Деца из воде", којима је ово седми традиционални концерт у престоници. - И 25 година касније у Београду живи сећање на њега и тим поводом окупљамо се да још једном одамо поштовање његовом лику и делу. Програм носи назив "Као да је било пре 25 година" јер за све нас који и даље активно то слушамо, свирамо и певамо је то "као" да се десило.