НЕКОЛИКО књига у издању "Кроација рекордса" везано за историјат рокенрола на нашим просторима, уз бокс-сет и реиздат винил "Дисторзија" групе "Електрични оргазам", заједнички је представљено на београдском Сајму књига.

- Због младих генерација, морамо писати и сликом доносити оно што је било, да би оне знале да нисмо узалудно живели - каже директор "Кроација рекордса" Желимир Бабогредац. - Две књиге које смо објавили представљају омаж албуму од ког је све кренуло.

ДУГОГОДИШЊИ уредник издавачке куће некад знане као "Југотон", Синиша Шкарица, написао је две књиге "Творница глазбе - приче из Дубраве" о развијању рокенрола на овим просторима још од 1947. године.

- Музику сам често откривао читајући о њој, а не слушајући је - напоменуо је Шкарица.

Музички критичар Златко Гал аутор је дела "Сплитска дица", о богатој сцени у највећем далматинском граду - од Томе Бебића и Оливера Драгојевића до актуелних извођача.

ПУБЛИЦИСТА Хрвоје Хорват написао је биографију Бранимира Џонија Штулића још 2005, сада је актуелно проширено издање.

- Покушао сам да направим рационалан приказ његове изузетне каријере. Џони је рекао да је књига смеће. Нећу да тврдим да је изврсна, али смеће није сигурно - каже Хорват.

Желимир Ивковић представио је дело о рок сцени у Винковцима, а Срђан Гојковић Гиле изразио је задовољство због изласка бокс-сета са првим албумима "Електричног оргазма", који се појавио почетком године.

- Обновили смо сарадњу са старом издавачком кућом, која се одмах наставила реиздањем албума пројекта "Влада, Гиле, Пико и Шваба" - "Лутка која каже не". Ових дана радимо на реиздању мог соло албума из '89. "Ево сада видиш да може", надам се да ће то изаћи до краја године. Драго ми је и да се албум "Дисторзија" поново појавио на плочи, то је најсавршенији формат за мене - истакао је Гиле.