ОТКАЧЕНА тетка, екстравагантна бака, луди станодавац, студенткиња у четрдесетим, неуспешни глумац - јунаци су хумористичке серије "Случај породице Бошковић" која се снима под диригентском палицом Ивана Живковића и Рашка Миљковића, у продукцији "Кошутњак филма", сазнају "ТВ новости". Екипа је на паузи до децембра, када ће бити обелодањено на ком каналу ће се ова сага приказивати. За први циклус планирано је 50 епизода, а емитовање се очекује на пролеће наредне године.

Продуценткиња и косценаристкиња Катарина Јанковић открива нам да је главни јунак ситкома неуспешни глумац Гаврило Бошковић (Раша Буквић), ожењен Данијелом (Наташа Марковић), која са 40 година одлучује да се врати на факултет.

- Живе са децом Велибором (Ђорђе Кадијевић) и Јованом (Силма Махмути) у скромном изнајмљеном стану у Београду. Као и многи од нас, имају лудог станодавца Гуливера (Бојан Димитријевић), откачену тетку Ољу (Јелисавета Кораксић) и екстравагантну баку (Сека Саблић). Кроз мало успона и бескрајно много падова ове породице упознајемо свакодневицу и личности које су свуда око нас или, можда, баш ми - прича продуценткиња.

Прочитајте још - Емотивна прича о тајној љубави

У споредним улогама су и Исидора Јанковић, Игор Ђорђевић, Петар Бенчина, Иван Заблаћански, Тијана Чуровић, а у једној епизоди игра и редитељ Иван Живковић. Породичне авантуре пратићемо уз музику Александре Ковач и Романа Горшека. Јанковићева открива да је атмосфера на сету као и сама серија: пуна енергије, смеха и брзине. А Раша Буквић, кога смо навикли да гледамо у улогама јунака који су у озбиљним животним кризама, овде ће нам се показати у другачијем светлу.

- Гаврило је такође јунак у животној кризи, само што је то овде приказано кроз комедију. Раша је изузетно талентован и приватно духовит човек, па је такав и био у улози Гаврила, и верујем да ће публика бити радосна да га упозна у овом жанру. Он и Наташа имају сјајну хемију, она је фантастична комичарка и већ позната публици у том светлу - каже Катарина.

Силма Махмути


"Све срећне породице су луде. Бошковићи су нормални на срећан начин" - мото је серије и парафраза оне чувене Толстојеве да све срећне породице личе једна на другу, а свака несрећна је несрећна на свој начин.

- Ту смо парафразу смислили са идејом да можда Толстој није био у праву да су све срећне породице исте. Шта заправо значи "срећна породица"? Некако је тај појам више представа за друштво него оно што се дешава у четири (или 104) зида једне породице. Срећне породице су повремено и несрећне, и луде, и компликоване. Оно што их чини срећним јесте да су функционалне у својој дисфункцији. Бошковићи се воле, и то их чини срећним - прича Катарина.

Бојан Димитријевић и Катарина Јанковић


Управо због тога, екипа серије, на челу са извршним продуцентом Зораном Јанковићем, сигурна је да ће јунаци освојити гледаоце крај малих екрана.

Прочитајте још - Клинци у канџама криминала: Домаћа крими-драма "Група" ускоро на малим екранима

- Бошковићи нису породица по "мери друштва", чак ни као јединке нису идеални и баш такви ће публици бити драги јер се с њима можемо поистоветити и на крају дана рећи: "Добро, нисмо савршени, али то смо ми." Можда се они баве несвакидашњим занимањима, али имају исте радости и проблеме које има било која породица било где у Србији, па и на свету. Намера нам је да породице које се окупе након целог дана на послу, или у школи, опустимо и насмејемо смисленим хумором, сјајном глумом и лепим визуелним идентитетом - закључује Јанковићева.

Раша Буквић и Сека Саблић


ОРИГИНАЛНИ ТЕКСТ

СЦЕНАРИСТКИЊУ смо упознали захваљујући позоришним представама "Волво камиони" и WTF are we doing here?, а уз Перу Зупца потписала је и "Доба Дунђерских". Све то, каже, било јој је драгоцено у писању авантура Бошковића.

- Много текстова за серије комичног карактера је у последње време писано по лиценци, али ова наша рађена је по оригиналној идеји и тексту који смо урадиле Нина Џувер и ја - каже Катарина Јанковић.