Плесна трупа „Una Saga Serbica” најављује спектакл (ВИДЕО)

НовостиОнлине

24. 10. 2019. у 12:30

Плесна трупа „Una Saga Serbica” најављује спектакл (ВИДЕО)

Print screen

Плес који спаја традицију и модерно негујући фолклорну културу и савремена плесне стилове пред београдском публиком

Позната плесна трупа "Una Saga Serbica" одржаће свој велики наступ 06. децембра у Комбанк Дворани. Инспирисани лепотама Балкана, његовом историјом, наслеђем, културом, бројни уметници ће кроз сценски спектакл сачињен од игре, музике, аутентичних костима и одговарајућу сценографију створити временски вакум из кога се рађа нова традиција.

Њихова мисија је да будуће генерације наставе да негују фолклорну културу, а савременој публици ће управо кроз овај спектакл приближити домаће иргачко наслеђе.

Повезујући кораке, речи, ноте, боје и људе, ова плесна трупа ствара један нов угао гледања на културу људи са ових простора и тиме на јединствен начон приказује сву лепоту времена које је за нама.

Una Saga Serbica важи за трупу која поштује ограничени карактер изворног фолклора и надограђује га новом формацијом. Формацију чине млади професионални играчи који одражавају и негују ритмичку уметност.

Оживели су причу на сцени користећи технологију 3Д мапирања којом, на врло јединствен начин, повезују игру и визуелни доживљај.

Добро познати етно ритмови добијају освежавајући низ нових нота који ће изненадити врсне познаваоце музике са ових простора и одушевити оне који је први пут слушају.

Уједињени стилови, визуелни ефекти, јединствени кораци модерне кореографије стапају се у фузију савремене лепоте Балкана стварајући нови вид уметничке комуникације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације