ОДРЖАНО ФИНАЛЕ ПРВОГ МОБИЛ ДЕМО ФЕСТА: LouD је победник – а сви су победили

Новости онлине

22. 10. 2019. у 12:20

ОДРЖАНО ФИНАЛЕ ПРВОГ МОБИЛ ДЕМО ФЕСТА: LouD је победник – а сви су победили

Mobl Demo Fest, Photo: AleX

Победник може бити само један, па су жири и публика пресудили да је LouD најбољи
Завршен је први Мобил Демо Фест. Оригиналан, нов и свеж, ни по каквом узору, већ по ставу да рокенрол данас није, као што никада није ни био, само музика, већ комплетан доживљај који један бенд или извођач могу да понуде. На бини. У видео споту. У контакту с публиком. У поруци. У начину живота.


Победио је београдски LouD. Заслужено. Као што би било залужено да је победио било који од пет бендова који су наступили у финалу, у Wurst Platz бару. Победник, међутим, може бити само један, па су жири и публика пресудили да је Лоуд најбољи од најбољих. И зато се сада спрема да се суочи са великим изазовом у својој каријери – снимањем деби албума за најстарију и најугледнију домаћу идавачку кућу ПГП РТС.


Само да кратко подсетимо… Мобил Демо Фест почео је 27. јуна, позивом бендовима и извођачима да се пријаве тако што ће нам послати снимак своје ауторске песме снимљен мобилним телефоном у једном кадру. Од 22 бенда који су испунили пропозиције до 10. септембра, публика је лајковима на нашем YouTubeканалу одабрала двоје финалиста, док је о преостала три бенда у финалу одлучио жири. Тако су се у Wurst-у, на “рокенрол црти” нашли Зној из Панчева, Механизам из Ужица, Октава више из Краљева, LouD из Београда и Функиер, београдско-параћинско-луксембуршки пројекат.


Лед је пробио Зној. Сјајна панчевачка екипа одмах је ставила до знања да је озбиљан кандидат за награду, жестоком свирком и оригиналним и енергичним сценским наступом.


Већ после свирке Лоуда било је јасно да ће жири бити на мукама, јер су момци из Београда просто “покидали”, о чему је сведочила и реакција публике која је испунила клуб, а онда их је на бини заменио громогласни и добро подмазани ужички Механизам. На сцену су потом, без треме и страха изашли најмлађи финалисти, Октава више, и оставили су сјајан утисак, пре свега због неодољиве харизме коју млади краљевачки рокери са собом носе.


Октава више

Коначно, такмичарски део финала затворио је Функиер Пројецт, екипа врхунских музичара која је клуб донела стварно добру фанки енергију, уз карактериситичан вокал и свирку која је комплетан клуб подигла на ноге.Уследило је изненађење и за организаторе фестивала, портал Хеадлинер.рс, рођенданска торта са три свећице, за наше прве три године, а да нисмо више “бебе” потврдило је и то што смо званично представили своју андроид апликацију, прву коју један “мали” портал има на овим просторима и коју можете скинути ОВДЕ.


Зној

А док је жири муку мучио с одлуком о наградама, на бини је запрашио један од најбољих српских бендова – Човек Без Слуха. Од прве песме, мегахита “Суперхерој”, до последње, врхунског цовера њихових идола Ramones-aPet Cementary”, публика је скакала и певала, потврдивши, није да се хвалимо, да смо одабрали праве специјалне госте, али и праве људине који су читаво време подржавали и навијали за младе колеге које су се такмичиле. Један је ЧБС.

ЧБС

Коначно, награде… ако већ нисте прочитали касно ноћас…


За најбољег гитаристу фестивала проглашен је Милош Милићевић из бенда Механизам, који је на поклон добио гитару Sterling AX3-TBL брендирану логотипом Јелен пива и појачало Marshal MG30 CFH-E combo, такође поклон Јелен пива, док је најбољи певач фестивала Андрија Хаџић, лидер Funkier Project-a, кога је микрофоном Beyerdinamic TG V50наградила продавница професионалне музичке опреме Player.rs.

Функиер

Победник фестивала је, рекосмо, LouD, а сви бендови финалисти снимиће две песме за компилацијски албум Мобил Демо Феста.


Механизам

И овом извешатају није крај… сутра вас чека још одличних фотографија и видео снимака. Чисто да вам буде мало криво што нисте били с нама и да резервишете термин за наредни годину. Јер, други Мобил Демо Фест се већ “кува”.

(headliner.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације