Иван више никад не сме да запева ниједну песму “Легенди”: Заратили чланови славне српске групе

M. Бo.

22. 10. 2019. у 10:20

Иван више никад не сме да запева ниједну песму “Легенди”: Заратили чланови славне српске групе

Antonio Ahel / ATA Images

Расту несугласице бивших сарадника Зорана Дашића и Ивана Милинковића

НЕКАДАШЊЕМ фронтмену групе "Легенде", Ивану Милинковићу, у препорученом писму уз упозорење, које му је стигло 25. јула, назначено је да му се забрањује извођење хитова бивше групе.

Певачев пи-ар тим огласио се у саопштењу за медије у којем се љубитељи препознатљивих нумера и Милинковићевог гласа обавештавају да певач од наведеног датума не изводи ниједно ауторско дело Зорана Дашића, те да се фанови не надају да ће чути неку од песама "Легенди" на Милинковићевим наступима. Тим поводом огласио се и вођа "Легенди" Зоран Дашић, који је потез бившег сарадника окарактерисао као маркетиншки.

- Смешно ми је да он покушава да гради своју каријеру уништавањем групе и људи који су му дали све у животу - изјавио је Даша за "Курир". - Претпостављам да му је то неки маркетиншки потез да се мало усталаса јавност за његове соло пројекте. Чему толика галама када је то обавештење добио пре скоро четири месеца?!

Дашић је додао да је уобичајена пракса да на естради певачи немају право да јавно изводе песме групе коју су напустили.

- Ни он, а ни ја не можемо да забранимо да се емитују песме са његовим гласом. То није наше власништво, али ћемо старе песме снимити са новим певачем - најавио је вођа "Легенди", и додао да "само жели мир". - Да сам се ја питао група би трајала још 10 година. Он нас је напустио са образложењем да није задовољан тиме што ради и да му песме нису довољно добре, а сад хоће да пева те исте песме и буни се што му неко забрањује.

Прочитајте још: Лидер "Легенди": Дубока оданост љубави

У саопштењу Милинковићевог пи-ар тима пише да по закону вокални солиста има право да забрани репродуковање песама у медијима и на друштвеним мрежама, али да Иван то неће учинити.

САМОСТАЛНИ КОНЦЕРТИ

МИЛИНКОВИЋ је недавно одржао солистичке концерте у родној Лозници и Шапцу, где је публици представио разноврстан програм, заснован на својим нумерама, уз осврт на музичке бисере и песме које воле све генерације. Следећи наступ заказан је за 29. октобар у Љубовији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Vlac

22.10.2019. 11:02

Pevač ima pr tim!!? Pa ni Ceca nema tim nego jednog čoveka a on ceo tim.Da nije bio u Legendama niko ne bi ni čuo za njega.

Saša

22.10.2019. 11:10

Logično je da Ivan ne može izvoditi pesme čiji je Daša autor. Ako mu ne dozvoljava da ih izvodi, neka smisli drugi repertoar.

Лазар

22.10.2019. 12:55

Ако је решио да изађе из Легенди, онда нема права да пева више њихове песме.

Prof.ZELJKO MILJENOVIC

24.10.2019. 01:05

U Sapcu?Ja sam iz Sapca,i zamislite,otkazao je koncert usled 10tak prodatih karata