Амир Решић Нино сахрањен је у родној Босанској Дубици 2007. године, а само неколицина певачевих фанова данас обилази његов гроб.

Како се раније писало, становнике Дубице погодила је чињеница да нико од певача, а још горе нико ни од чланова породице од које неки данас толико говоре о њему, не посећују његов гроб.

– То је тужно. Било је тужно гледати то, а ми знамо како јесте и шта је истина. Он је сахрањен овде, у Босанској Дубици. Нико од породице не долази. Спомен плочу подигао је његов ујак, а не деца и бивше жене. То и пише на спомен плочи – испричала је госпођа из Босанске Дубице.

Касније, пре око две године, Нинов пријатељ Неша на споменик је поставио и књигу на којој је исписана емотивна порука. Такође, највернији фанови поставили су звезду која се јасно види. Све то није учинио нико од његових, није чак учинила ни најближа породица.

Нинов гроб био је запуштен све док његови пријатељи нису на себе преузели његово одржавање. Тако је микрофон који је стајао на споменику зарђао.


Како су раније открили житељи Босанске Дубице, њему деца, ћерке Тамара, Амела и Сандра ни на сахрану нису дошле, а када му је била годишњица, опет нико није био ту.

Подсетимо, Амир Решић Нино преминуо је у октобру 2007. године, у болници у Бијељини, од перфорације панкреаса, изазване алкохолизмом. Пре три дана навршило се 12 година од Нинове смрти. Његова ћерка Сандра се на дирљив начин присетила свог покојног оца и дана када су јој у болници саопштили да он више није жив. Певачица је како је навела у опису први пут поделила њихову заједничку фотографију, јер се плашила негативних и ружних коментара, а због чега још није посетила очев гроб, остаје непознаница.