ЗГРАБИО ме је за руку и хтео да се слика са мном, тако је све почело. Он је чудовиште, животиња. Ово за најутицајнији аустралијски портал 9news каже Соња Башић о фолк певачу Халиду Муслимовићу оптужујући га да ју је брутално претукао и преварио за 400.000 долара.

"Је л жена треба да умре пре него што неко заустави овог човека? Радим све што могу само да га зауставим", такође је истакла Соња гостујући у једној емисији.

Држаљанка БиХ која живи у Аустралији, била је, како каже, у трогодишњој вези на даљину за фолкером, а све је почело њеним одласком на концерт у Мелбурну 2015. године. “Суперзвезда”, како Халида описује аустралијски портал, ју је тада упознао, а касније завео.

Она наводи како је након тога уследила бурна и дуга романса која ју је коштала, према њеним речима, стотине хиљада долара и готово довела до тога да изгуби живот.

"Била сам заљубљена у њега. Ја сам имала осећај да му помажем, мислила сам да то неће бити проблем", рекла је Соња.

Иако је слава Халида Муслимовића била на врхунцу пре више деценија, певач и даље ужива велико поштовање мноштва женских фанова.

Башић тврди да је Муслимовић своје глумачке способности добро искористио током њихове трогодишње везе, док су путовали Аустралијом и остатком света. Она говори да, када и не би били заједно, непрестано би комуницирали путем СМС порука.

Осим што је како Соња тврди, плаћала пут до Босне и назад, она му је, како се наводи, често финансијски излазила у сусрет, те су дуг тако и накупио. Каже да јој је Муслимовић увек обећавао да га измирити, али да је временом схватила да је постала жртва љубавне преваре.

Када јој је постало јасно да од пара нема ништа отишла је у БиХ да би се сукобила са њим.

"Ударио ме је песницом у лице. У тој фази почела сам губити свест, а потом ме зграбио за руку и угризао. Онда ме бацио на земљу", тврди она.

Башић каже да је полиција певача оптужила за напад и угрожавање живота, али истиче како ће се вероватно изјаснити да није крив када се крајем месеца обрати суду.

"Треба ми правда, морам да закључим ову животну епизоду. Овај човек мора да плати за оно што је учинио", казала је на Соња.

Суђење певачу Халиду Муслимовићу требало је да буде одржано 26.09. у Основном суду у Бањалуци, али је оно одложено јер се није појавила Соња Башић, жртва напада за који се популарни певач терети.

Муслимовић је оптужен за напад 27. јула проше године између два и три сата ујутро, на релацији магистралног пута Бањалука - Козарац.

Према оптужници бањалучког тужилаштва, он је након краће препирке у свом аутомобилу пежо 607 ударио Башићеву са којом је био у емотивној вези више пута шаком у лице, гризао и говорио јој погрдне ријечи.

"Је.... те полиција, ти ћеш мене пријавити, ти си мала маца за мене, знаш ли ти ко сам ја. Возаћу те у гепеку, мрак ће те прогутати", викао је Муслимовић на жену коју је тукао.

Суђење би требало бити настављено крајем октобра, када би се требала појавити и Соња Башић.

(9news.com.au/nezavisne.com)