Новосадски Октоберфест: Текли потоци пива и рокенрола

С. Бајић

20. 10. 2019. у 22:27

Новосадски Октоберфест: Текли потоци пива и рокенрола

Фото промо

"Новосадски Октоберфест" завршен наступима "Ортодокс Келтса", Јуре Стублића и "Филма", Дејана Петровића... Чувени Аца Селтик прославио је рођендан на бини, уз торту и свећице

ОВОГОДИШЊЕ, четврто издање "Новосадског Октоберфеста", који је у ноћи између суботе и недеље око два часа после поноћи завршен концертом "Електричног оргазма", обележила је уобичајено добра посета од око 15.000 љубитеља пива и добре забаве. Они су током дводневне манифестације у хали "Мастер центра" имали прилику да уживају у великом броју различитих пивских етикета и гурманских специјалитета, као и у сјајним концертима чак 10 популарних бендова. Званично ће бити саопштено колико је пива попијено за две фестивалске ноћи када организатори прибаве све податке, али је, како истичу, јасно да је, као и претходних година, наточено најмање 35.000 литара.

Завршну фестивалску ноћ већ у 19 часова су отворили гости из Минхена и презентовали музику Баварске, а у добром расположењу су наставили миљеници новосадске публике, "Ортодокс Келтси", уз које се певало углас и ђускало у добро знаном ритму. Фронтмен овог бенда Аца Селтик прославио је рођендан на бини, па је, пригодно, усред концерта, на поклон добио торту и дувао свећице.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Ману Чао одушевио Нишлије: Акустична журка најавила „Мерак“ фестивал“

Пивопије није оставио равнодушним ни Јура Стублић, фронтмен групе "Филм", који се публици обраћао са "драга браћо и сестре". Он је покренуо "добре вибрације", потврдио да је "љубав закон" и да "боје су у нама".

- Прошло је пола века откако је настао рокенрол и славимо музику - поручио је Стублић уз тактове старог хита "Осмијех", Драге Млинарца, и легендарне "Групе 220" - "Тако ми драга знај изгледаш ти, док са смијешком проматраш свијет...".


Јура Стублић

Ипак, атмосферу су до усијања подигли Дејан Петровић и његов Биг бенд, који су као локомотива јурили "Мастер центром". Мајстори трубе и беспрекорног ритма покренули су сетове без прекида између песама, што публици која је непрекидно ђускала није сметало. Севали су страни хитови у обради са примесама нашег мелоса, одзвањали су хард-рок тактови "Блек сабата", а затим домаћи хитови "Лутка са насловне стране", "Ружица си била", "Маљчики", "Ми плешемо", "Параноја", све до Којине "Буке у моди". За крај, спектакуларно, "Да зна зора" и неизбежно, "У Новом Саду, хеј".

Тачку на богато музичко вече ставили су Гиле и "Електрични оргазам", најпре класицима из ране фазе, "Крокодили долазе" и "Конобар", а затим хитовима из свих периода каријере. Претходне, прве фестивалске вечери у хали "Мастер центра" наступили су Блажа и "Кљунови", "Атомско склониште", "Ван Гог", "Санитаријум" и "Збогом, Брус Ли".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Ману Чао одушевио Нишлије: Акустична журка најавила „Мерак“ фестивал“Електрични оргазам“

УЖИВА СЕ И БЕЗ ПИЋА

- Не пијем пиво, али не желим да пропустим манифестацију на којој влада добра атмосфера, уз много ведрих и расположених људи, сјајну музику и забаву. Долазим са друштвом, лепо се проводимо и уживамо у хитовима - рекла је Кристина из Суботице.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Rista Glista

20.10.2019. 23:49

Očigledno da organizatori "Oktober" festa nikada nisu bili na October festu