Снима се мини-серија о афери са несталим бебама: Трагање за болном истином

М. Јунгић Милошевић

21. 10. 2019. у 11:24

Снима се мини-серија о афери са несталим бебама: Трагање за болном истином

Фото Промо

Прича сценаристе и редитеља Вука Ршумовића о несталим бебама у нашим породилиштима имаће четири епизоде, открива продуценткиња Бојана Маљевић. Врхунски глумци у пројекту

НЕДАВНО је у Београду и околини почело снимање игране мини-серије о афери са несталим бебама у нашим породилиштима. Првобитно је сага сценаристе и редитеља Вука Ршумовића требало да има две епизоде, по узору на Би-Би-Си викенд филмове, али ова тема која нас тишти од седамдесетих година до данас, ипак захтева већи простор, открива, за "Новости", продуценткиња Бојана Маљевић.

- Пронашли смо партнера у "Телекому Србија", који је препознао важност теме. Крајем јануара идуће године, ова серија од четири епизоде требало би да буде приказана на Суперстар ТВ и на Јавном медијском сервису - каже Маљевићева.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ману Чао одушевио Нишлије: Акустична журка најавила „Мерак“ фестивал“

* Хоћемо ли сазнати истину о афери са крађом беба у нашим породилиштима седамдесетих година прошлог века?

- Јавност има много информација о несталим бебама, медији су годинама пуни прича о несталим бебама, али та тема третирана је махом таблоидно, сензационалистички, уз много нетачних информација, поготово у последње две године. Реч је о афери о којој се истина не зна и зато она има такве размере. Наша је намера да о томе проговоримо на другачији начин. Прво, до сада не постоје докази да је крађе беба било, већ само индиција. Друго, реч је о афери од неколико деценија, јер то се дешавало од седамдесетих до почетка двехиљадитих година.

Ана Маљевић као Џони

* Овај пројекат, као и ваш играни филм "Сестре", реализован је на медијском конкурсу Делегације Европске уније у Србији. Због чега вам је то важно?

- Та подршка нам, пре свега, значи, јер можемо да реализујемо програме и теме од значаја за грађане, који немају нужно комерцијални потенцијал. Та средства, која ЕУ издваја за медијске пројекте су већ много пута допринела да се побољша квалитет продукције и разноврсност програма. То се одлично показало кроз "Сестре", филм који је на посебан начин скренуо пажњу јавности на тему трговине женама, о којој се мало знало у Србији. Зато смо и одлучили да ову, нову, тему третирамо кроз играну форму.

Нада Шаргин тумачи Наталију

ВРХУНСКИ ГЛУМЦИ

ПРОДУЦЕНТКИЊА открива да ће у серији играти Нада Шаргин, Мишо Обрадовић, Саша Торлаковић, Светлана Бојковић.

- Ту су и Ана Маљевић, Срђан Милетић, Дубравко Јовановић, Бранислав Зеремски, Игор Филиповић, Зинаида Дедекин, Моника Ромић, Даница Радуловић и многи други дивни глумци - истиче Бојана Маљевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације