Више свирке и бендовских песама

М. Ћунковић

19. 10. 2019. у 09:15

Више свирке и бендовских песама

Фото И. Маринковић

Састав "Бибер", који спаја етно и модеран звук, представио трећи албум

ГРУПА "Бибер", која се годинама бави етно-музиком на савремен начин, промовисала је прексиноћ у РТС клубу у Београду нови албум "Бибер 3", објављен у издању ПГП РТС. Том приликом су, пред окупљеним новинарима и пријатељима, акустично изведене три песме, а групи су својим доласком подршку пружили Момчило Бајагић Бајага, Сергеј Ћетковић, Жика "Зана", Љуба Нинковић, Душан Свилар, Зоран Дашић Даша, Чеда Мацура...

- Срећни смо што се видимо и што је албум завршен - није скривао радост Растко Аксентијевић, вођа групе. - Неке песме су рађене дуже, неке краће, а мислим да, све заједно, албум има један ток и да може да се слуша од почетка до краја.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Други концерт Бајаге и “Инструктора" у Центру "Сава"


Растко је, за "Новости", нагласио:

- Овај албум од претходних разликује то што сада има мало више живе свирке и бендовских песама, док је раније преовладавала електроника. Сад су ту две електронске нумере, а кад је у питању остатак материјала, уживали смо радећи са нашим другарима који су сјајни музичари и свирају у најбољим бендовима у Србији. Спремамо се да песме направимо тако да људи могу да их чују на концертима.

О београдском је, каже, још рано да се прича.

- Нека мало албум заживи, па ћемо да видимо. Надамо се наступима по иностраним фестивалима. Београдски концерт треба направити како ваља.

Микс етно-музике и модерног звука увелико се одомаћио у Србији и региону последњих година, па се може говорити и о јакој сцени којој, несумњиво, припада и "Бибер".

- Модерно је широк појам - напомиње за наш лист Аксентијевић. - Има и добре и лоше модерне музике. Надамо се да је то како ми модернизујемо народну музику - добро.

"Бибер" постоји од 2004, кад је и снимљен први албум. Група је заступљена на бројним "ворлд мјузик" компилацијама, а запажена је и сарадња са многим познатим домаћим певачима. Нови албум доноси и ауторске нумере и обраде старих песама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације