Борба са савешћу: Криминалистичка серија Беса помера границе

Т. М.

14. 10. 2019. у 06:15

Борба са савешћу: Криминалистичка серија Беса помера границе

Хана Селимовић и Милош Тимотијевић Фото Прва

Породични човек Урош Перић пада у руке мафијашком босу

ШТА је све човек спреман да уради да заштити своју породицу, гледамо у криминалистичкој серији "Беса" (Прва, 22.00). Кроз 12 епизода упознајемо Уроша Перића, породичног човека, оца двоје деце, који преко ноћи пада у руке највећем мафијашком босу у југоисточној Европи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Беса": Борба за породицу

Потресна и узбудљива прича почиње саобраћајном несрећом у Црној Гори. Урош успева да преживи, али девојка која је узроковала несрећу, Албанка Бесијана, умире. Права ноћна мора почиње када се Перић пробуди у болници и сазна да је мртва девојка ћерка окорелог мафијашког боса са Косова, Дардана Берише.

Како не би убио целу Урошеву породицу у знак освете, Бериша нуди очајном Перићу да ради за њега као професионални убица. Дардан даје бесу Урошу - када убије петорицу његових непријатеља, тачно онолико колико чланова броји Урошева породица, ослободиће га.

Док се бори са својом савешћу и жељом да заштити своју породицу, главни јунак је принуђен да извршава најбруталнија убиства широм бивше Југославије. У почетку је неспретан, али с временом постаје све вештији у овом злочину.

Режију потписује Душан Лазаревић, док је сценарио радио познати британски аутор Тони Џордан, познат по серијама "Истендерси", "Преваранти" и "Живот на Марсу". Тони је за "Новости" открио да ово није класична крими-драма, већ је и породична прича.

- Главни јунак је обичан човек и он мора да учини ствари о којима није могао ни да сања како би заштитио своје најмилије. Већина нас би рекла да бисмо све урадили за спас породице, али се и не запитамо шта то све може да подразумева. Урош мора да убије и то је прихватљиво на телевизији, али у стварном животу - ја не верујем да бих то могао. А опет, када би ми рекли да животи моје деце зависе од тога, можда и бих - истиче сценариста.

Арбен Бајрактарај Фото Прва

ГЛУМАЦ ИЗ "ХАРИЈА ПОТЕРА"

ГЛАВНУ улогу тумачи Раша Буквић, његову супругу игра Лана Берић, инспектора Петрита Милош Тимотијевић, док је мафијашког боса Дардана оживео Арбен Бајрактарај, којег смо имали прилику да гледамо у филмовима "Хари Потер и реликвије смрти", "Хари Потер и Ред феникса" и "96 сати".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Dragan

14.10.2019. 07:11

Napokon da ulazemo kako treba I da pravimo kvalitetno, bravo. Sad treba prevesti I pustati u region, dosta smo mi gledali Turske I Grcke serije, mora I drzava da pomogne da se promovise nasa filmatografija….. jedan dobar projekat motivise druge, steta je sto smo propustili priliku sa Nemanjicima koji su trebali mnogo bolje da se urade….