Прослављени кик боксер Ненад Пагонис славио у ТЛЗП: Награда Новаковој фондацији

Љ. П.

13. 10. 2019. у 21:30

Прослављени кик боксер Ненад Пагонис славио у ТЛЗП: Награда Новаковој фондацији

Ненад Пагонис и Едита Арадиновић 1. 000 евра дали за рано образовање деце Фото ТЛЗП

Имитирајући Џеј Кеја из "Џамироквај", у тиму са Едитом Арадиновић, тријумфовао је у другој епизоди

ДЕСЕТОСТРУКИ првак света у кик-боксу, Новосађанин Ненад Пагонис, ниже успехе и ван ринга. Најтрофејнији спортиста у историји WAKO федерације, имитирајући Џеј Кеја из "Џамироквај", у тиму са Едитом Арадиновић, тријумфовао је у другој епизоди емисије "Твоје лице звучи познато" (ТЛЗП), а награду од 1.000 евра одлучили су да уруче Фондацији "Новак Ђоковић", за подршку програмима раног образовања деце широм Србије.

- Одмах смо се сложили да је Фондација "Новак Ђоковић" право место за награду коју смо освојили. Он даје 100 одсто себе на терену, а са истим жаром помаже и најмлађима. Увек кажем да се за нашу децу вреди борити, а стварањем бољих услова за рано образовање најмлађима дајемо шансу и подстрек да се и сами лакше боре за себе и своју будућност. Школа, образовање, а после тога одмах и спорт, добар су предуслов да једнога дана постану вредни и успешни људи - казао је Ненад Пагонис, који и сам учествује у бројним хуманитарним активностима, попут изградње игралишта за децу у насељу Ветерник код Новог Сада.

Прочитајте још - Ненад Пагонис прави спортски терен у Ветернику

Пагонис други пут учествује у овом шоу-програму, и одлично се сналази на сцени са микрофоном:

- У шоу сам ушао, пре свега, због његовог хуманитарног карактера, али није тајна да ми је музика велика љубав. Да се нисам професионално бавио кик-боксом, више бих се посветио музици. Имам част да 18. октобра наступим на новосадском "Октобар фесту" са "Атомским склоништем" и легендарним Бруном Лангером.

Поред спорта и музике, Пагониса заокупља и писање. На предстојећем 64. међународном београдском сајму књига, успешни спортиста ће представити аутобиографски роман "У рингу са животом". Пре тога ће 22. октобра књига имати премијеру у КС "Свилара" у Новом Саду.

- Није лако пружити живот на длану ни једној особи, а камоли пустити људе да завире и виде шта вам је лежало на срцу толико година - казује Пагонис. - На аутобиографију гледам као на неки водич за младе, желим да покажем другима да је могуће изабрати бољи пут, и да без обзира на препреке које су на сваком кораку, не треба да одустанете од својих снова.

Ненад се сећа како је као дечак пешке ишао кући са тренинга, сам је прелазио километре кроз снег дубок до колена, застајао на пола пута и плакао јер му је било тешко, али је снагом воље успео све да издржи и дође до успеха о којем је сањао.

- Књигом сам желео да захвалим породици, супрузи, али и свима који су били уз мене и помогли ми да постанем то што јесам - закључује Пагонис.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)