ОДБРОЈАВАЊЕ је почело - остало је непуних месец дана до почетка емитовања дуго најављиване серије "Јутарњи шоу", којом се Џенифер Анистон враћа на мале екране. Премијера је заказана за 1. новембар, на Епл ТВ+, када и почиње са радом ова платформа која ће променити начин на који гледамо телевизију.

Глумице Џенифер Анистон и Риз Витерспун су и извршне продуценткиње саге у којој од јачих имена игра Стив Карел (нама најпознатији по улози иритантног шефа Мајкла Скота у серији "Офис"). "Јутарњи шоу" прати животе људи који буде Америку, изазове са којима се суочавају, игре моћи које се одвијају када се камере угасе. Снимање је, након седам месеци, завршено у мају.

Серија чија је радња смештена у Њујорк, заснована је на књизи Си-Ен-Ен водитеља Брајана Стелтера који је ангажован и као консултант на снимању. Анистонова игра Алекс Леви, омиљену америчку водитељку чији је посао доведен у питање, кад њен дугогодишњи колега Мич Кеслер, у тумачењу Стива Карела, буде отпуштен због сексуалног узнемиравања. А када на телевизију дође нова репортерка Бредли Џексон (Риз Витерспун), која толико брзо напредује да ускоро постаје главна водитељка, Алекс ће бити у проблему. Трејлер наговештава драму речима "Гледање нервног слома омиљене жене је свевремена америчка забава".

Улога у овој серији означиће повратак Анистонове на мале екране. Како је глумица истакла у интервјуу "Њујорк тајмсу" - ова рола има све.

- Сви аспекти су ту: деца, кривица, игре моћи, бити жена у индустрији, пролазити кроз развод, и то јавно, осећати се изопштено. Блиска ми је Алекс у ситуацијама када не желите да будете виђени и фотографисани, на црвеном тепиху, не желите ни да изађете из куће, већ само хоћете да вриштите и плачете.


Фото IMDb

Иначе, Анистонова и Витерспунова су већ заједно играле на малим екранима и то сестре у хит ситкому "Пријатељи". Риз која је у последње време веома активна на телевизији (за ХБО је радила хит серију "Невине лажи") због роле амбициозне новинарке се офарбала у смеђе.

- Позвала сам Џен и рекла јој: "Требало би ово да урадимо" - открива Витерспунова.

- Биле смо веома узбуђене што ћемо радити заједно. Има нешто неодољиво у јутарњим програмима који су део америчке културе. Среле смо се са водитељкама да бисмо виделе како то све заиста функционише. Задивило ме колико су биле искрене према нама. Мислим да ће многима бити шокантна чињеница да су жене на позицијама моћи заправо замењиве.


Фото IMDb

Наговештај оног што можемо да очекујемо у серији је аустралијски назив. Наиме, због тамошњег познатог преподневног програма под именом "Јутарњи шоу", сага ће се у "земљи кенгура" звати - "Јутарњи ратови".


НЕТФЛИКС ИМА РАЗЛОГА ЗА БРИГУ

ДРАМА "Јутарњи шоу" је за сада најјачи адут Епл ТВ+ који са радом почиње 1. новембра. Садржај ће бити доступан путем апликације коју ће корисници инсталирати и која кошта 4,99 долара месечно. Други сервиси, попут Нетфликса, с пажњом гледају у ком правцу се Епл ТВ развија. За сада је најављено да програме припремају Стивен Спилберг, Опра Винфри, Џеј Џеј Адамс. Ако Епл буде имао добре серије, Нетфликс има разлога за страх, али многи стручњаци кажу да ово питање не мора да буде или-или, већ може и Епл и Нетфликс


Фото IMDb