Клинци у канџама криминала: Домаћа крими-драма Група ускоро на малим екранима

С. К.

12. 10. 2019. у 15:20

Клинци у канџама криминала: Домаћа крими-драма Група ускоро на малим екранима

Ивана Зечевић,Фото РТС

Реч је о амбициозно замишљеној серији у којој се преплићу жанрови и друштвене групе, а у средишту збивања су млади

ПОРОДИЦА, школа, друштво и систем могу да створе криминалца, али исто тако и хероја. Ко побеђује на крају ове борбе - сазнаћемо у домаћој крими-драми "Група", коју ћемо премијерно гледати од 13. октобра, недељом, на РТС 1 у 20.05. Реч је о амбициозно замишљеној серији у којој се преплићу жанрови и друштвене групе, а у средишту збивања су млади. И то тинејџери.

У 11 епизода пратићемо три узбудљиве приче. Прва у фокусу има полицајца Гагу (Игор Бенчина). Њега ће истрага злочина довести до Страхиње (Филип Ђурић), човека за кога сумња да је умешан у убиства. Овај криминалац, који покушава да легализује своје послове уценама и поткупљивањем, стожер је друге приче. У трећој пратимо тинејџера, чији се живот стицајем тешких околности нашао између полицајца и криминалца, па ће морати да одлучи којој страни ће се приклонити.

У првој епизоди упознајемо браћу - тинејџере Луку и Вању који одрастају на Дорћолу са самохраном мајком. Млађи брат Вања покушава да се афирмише на спортском терену, док се старији бави диловањем. Заплет почиње када Лука оде на кућну журку и тамо упозна девојку Даницу, којој продаје екстази.

После трагедије која се изненада догодила, Лукин живот се у потпуности мења. Он се налази у процепу између моћног бизнисмена и инспектора трећег одељења, који покушавају да га пронађу. Тинејџер одлази код криминалца Бориса од кога тражи помоћ. Мафијаш пристаје, али захтева од Луке услугу. У међувремену, инспектор Гага покушава да уђе у траг снајперисти који је ушао у земљу и тако спречи убиство...

Тијана Марковић и Игор Бенчина,фото РТС

Креатори серије су Урош Томић и Драган Ђурковић, а глумачку екипу чине још и Војин Ћетковић, Бранка Катић, Денис Мурић, Ивана Зечевић, Марко Миливојевић Мили, Милица Мима Трифуновић, Тијана Марковић, Павле Менсур, Јасна Ђуричић, Нела Михајловић...


СЛИКА НАШИХ ЖИВОТА

"ГРУПА" није класична полицијска серија о истрази, нити слика српског друштва и омладине, а не чини је и само љубавни заплет. Ова сложена драма реалистична је сага о нашим животима, а породичне приче, свет градског подземља и свеприсуство савремених технологија, у њој су испреплетени и чврсто повезани.

Дејан Луткић,фото РТС

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације