Амиџић: Имао сам 15 година када су Хрвати убили мог оца, а мене прогласили четником. Неке ствари се никада не могу заборавити (ВИДЕО)

НовостиОнлине

11. 10. 2019. у 11:24

Амиџић: Имао сам 15 година када су Хрвати убили мог оца, а мене прогласили четником. Неке ствари се никада не могу заборавити (ВИДЕО)

Огњен Амиџић / фото: Н.Фифић

Водитељев отац је убијен на радном задатку.

Огњен Амиджић отворио је душу у "Новом јутру" и колеги Предрагу Сарапи испричао све о убиству оца Зорана, којег је изгубио када је имао само 15 година. Водитељ је први пут проговорио о овоме после 28 година и открио да је његов отац заједно са колегама које су радиле на дописништву погинуо на радном задатку.

„Ја сам први пут причао о томе после 28 година, генерално не волим да причам о томе, али одлучио сам да проговорим због свих људи који су чинили читав тим.

Ево, прошло је 28 година, гледам како су неки порасли. Неке ствари се никада не забораве. Лјуди покушавају да шминком сакрију све, да се праве да је све нормално. Неки мисле да је ово саботажа, да су то наши људи урадили. За мене је то веома чудно, зашто би то наши људи урадили“ - чудио се Огњен, који је наставио своју причу:

„То је '91 година, тада нису постојали телефони, много је било теже извештавати. Читав тај крај није знао где су деца, он је преносио поруке, он је снимао војнике и то је пуштао људима. Враћајући се са тог снимања, направљена је та заседа. Они су убијени и украдена је сва њихова опрема. После су подаци које је мој отац тада имао у торби објављени у тим неким новинама. Између осталог, у тој торби је био и списак рукометаша. Ја сам тренирао рукомет, као и цела моја генерација, пошто је и он био у рукометном клубу, он је имао наш списак, нас који имамо 15 година. У Хрватској је објављено да смо ми четници, регрути, а ми смо имали тада 15 година. То је једина линија, траг где је то завршило. Можда је том линијом могло нешто да се пронађе, али сада, после 28 година...” - додао је водитељ.

Амиджић се присетио и дана када је свог оца испратио на вечни починак.

„Сећам се те сахране, цео град је био на улицама, било је цивила и новинара. То је све погодило, била је то прво страдање цивила. Тада су људи схватили шта се заправо дешава. Било је много страшних ствари. Све је могло да се истражи, трагови постоје, али сада је све то угашено. Једна улица је добила име по њима, по тој њиховој екипи. Данас се све лако заборавља, али његове колеге и пријатељи то не дозвољавају“ - испричао је Амиджић у "Новом јутру".

У видео-прилогу који се налази у наставку овог текста можете погледати како је све изгледало.Извор: Пинк.рс

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

Ivana Saric Veljkovic

11.10.2019. 11:39

Koliko hiljada nas su ostali bez oca, pa nikog nije briga.Moj je krajem Drugog svetskog rata ubijen, negde zakopan i nikad pronađen. Hiljade dece po sirotištima. Posledice do dana današnjeg za one koji su još živi. Vi ste poznati, pa ste na naslovnoj strani... Svakome je svoja tuga najteža.

verni čitalac Novosti

11.10.2019. 14:26

@Ivana Saric Veljkovic - Boli njih bre uvo za tebe ili mene, mi smo samo krpa...

rat donosi tugu

11.10.2019. 14:49

@Ivana Saric Veljkovic - svaki rat donosi pustošenja ubistva razaranja žrtava ima naj vise među civilima a još tragicnije ginu deca voditelja rts amidžica nisu ubile ustaše vec tajne službe srbije jer je imao snimljene dokaze ko izaziva sukobe da bi se oružje iz srbije prodavalo zengama još je udba koristila takve akcije prilikom hvatanja draže presvlacenmje u uniforme protivnika

Jasenovac

11.10.2019. 12:23

Ustase su uvek bili i ostali teroristi! Drzava koja velica ustastvo je i sama teroristicka sto je postalo i ocigledno jer i nakon tolikih godina su Srbi svakodnevno izlozeni teroru i nasilju u takozvanoj drzavi evropske unije!

Realan

11.10.2019. 12:44

Pa zato ugošćavaš hrvate (namerno malim slovom) šakom i kapom, i praviš im reklame, najavljuješ i zoveš na koncerte.....

SaleA

11.10.2019. 14:10

Srbi sluze za ...... velikih vec vekovima.Treba ozbiljno da se preispita u kom istorijskom momentu smo posrnuli i gde je krenulo naopako. Uzeti u obzir sve pa i religiju.Cemu sve kad nas je svakog dana sve manje?Glumimo da nam je stalo a u stvari nas bas briga.Treba nam nesto oko cega cemo se ujediniti kao narod. To vise nije ni kralj ni crkva a pogotovo ne savremena nazovi politika. Drzava je postala privatna organizacija, treba nam paralelna organizacija.

Vman

11.10.2019. 14:59

Po mom misljenju raspad Yugoslavije je bio gradjanski rat. Sto je još veća tragedija da mnogi muslimani su Srbi ili manji broj Hrvati koji su se presli u Islam. Tako da mnogi od njih su ubijali svoje . Ja neznam zašto svi koji su promenili veru ( hrvati i većinom Srbi ) kažu da Hrvati ili Srbi muslimanske vere. To bi bilo iskreno .

Bella

11.10.2019. 15:58

NE TREBA NIKADA ZABORAVITI SVE SRPSKE ZRTVE, KOLIKO NAS JE NESTALO VIDI SE PO BROJU KOLIKO NAS IMA!!!!! ALBANIJA, PRVI I DRUGI SVETSKI, LOGOR ITD,,, ZATO PAMTIMO SVE NASE DRAGE PRETKE I UCIMO SVOJU DECU KOLIKO NAS JE NESTALO.SEJMO LJUBAV MEDJU LJUDIMA I TAKO CEMO USPETI DA POBEDIMO ZLO !!!! SVI TREBA DA DAJU DECI DA POGLEDAJU FILM" SINOVCI " POKAZUJE GDE JE MLADOST OSTALA....

Kuki

11.10.2019. 18:41

„To je '91 godina, tada nisu postojali telefoni, mnogo je bilo teže izveštavati..." AJDE!!! Ma nemoj...