Зоран пева Арсена: Нова енергија у ритму џипси-свинга

М. Ћунковић

четвртак, 10. 10. 2019. у 06:37

Зоран пева Арсена: Нова енергија у ритму џипси-свинга

Фото В. Данилов

Зоран Предин прoмовисао диск и најавио београдски концерт посвећен Арсену Дедићу

ПЕВАЧ и текстописац Зоран Предин у среду је у београдској "Џез кантини Лисабон" новинарима, колегама и пријатељима представио своје 40. студијско издање у богатој каријери, "Зоран пева Арсена", уочи истоименог концерта заказаног за 15. новембар у "Комбанк дворани". Предин је обрадио 12 песама свог дугогодишњег пријатеља и сарадника, покојног Арсена Дедића, у несвакидашњем џипси-свинг аранжману, у пратњи бенда "Дамир Кукурузовић ђанго груп", који ће са словеначким кантаутором наступити и у Београду.

- Није било лако из Арсеновог опуса изабрати 12 песама - констатовао је Предин. - Одабрао сам оне у којима сам пронашао највише себе, које могу да певам као да су моје. Ту је шест мега хитова и исто толико мање познатих, али једнако лепих и заносних песама. У џипси-свинг ритму све оне су добиле неку нову енергију. Могу да кажем да смо снимили нове оригинале. Модерна боја звука осваја и млађу публику.


ПРОЧИТАЈТЕ И:Fanovi biraju, "Ateisti" sviraju

Уз нумере са овог издања, у Београду ће на репертоару бити и одабране Зоранове песме које се уклапају у овакав концепт. Предину су јуче подршку пружили Сергеј Ћетковић, с којим је Зоран недавно снимио дует, Зденко Колар, Никола Чутурило Чутура, рок критичари Петар Пеца Поповић и Петар Јањатовић...