НОВА СЕРИЈА РТС ГРУПА: Сурова истина о тинејџерима

Т. Мирковић

среда, 09. 10. 2019. у 12:58

НОВА СЕРИЈА РТС ГРУПА: Сурова истина о тинејџерима

Напоран рад готов Фото К. Михајловић

"Новости" на претпремијери серије РТС "Група"

НАКОН што први пут проба таблету "екстази", шеснаестогодишња девојчица умире на кућној журки у новобеоградским блоковима. Момак који је продао дрогу само "покушава да преживи" у суровом окружењу. Овом сценом почиње серијал "Група", који прати три различите групације - криминалце, полицајце и тинејџере. Међусобно су испреплетени и чврсто повезани, док пливају у заједничком мору злочина. Према речима аутора серијала Уроша Томића, све три групе су приказане онакве какве јесу.

- Нисмо правили никакву лажну слику, а опет не можете снимити све, баш све, како јесте, јер је то онда документарни филм. Ипак је ово играна форма. Прича има јаку социолошку поруку - каже за "Новости" Урош Томић.

У серији од 11 епизода, коју ћемо гледати недељом на РТС 1, Игор Бенчина тумачи искусног полицијског инспектора кога истрага доводи до малолетника које су ситни дилерски послови увукли у много опаснију игру. У младој глумачкој постави видећемо Ивану Зечевић, која игра Петру, храбру девојчицу која се бори кроз живот.

- Ово је прва серија која је погодила срж и у којој ће се млади одмах препознати. Ништа није улепшано. "Група" је мој први велики пројекат. Највише сам снимала са Марком Миливојевим, Денисом Мурићем, као и са Бранком Катић. Бранкин сам обожаватељ одмалена. Од ње сам много научила, посветила се томе да ми помогне и захвална сам јој на томе - истакла је Ивана.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Upravo na TV Pink počinje istorijski TV spektakl - serija “Crveni mesec”

Њен партнер у серији је репер Мили, коме је ово прва улога.

- Спонтано ми је дошла глума. Нисам школован за то, али имам то нешто у себи, што показује да веродостојно осликавам лик који тумачим. Он често због непромишљености упада у невероватно глупе ситуације, али није лош већ једноставно поводљив - рекао је Мили, и додао да је највећи проблем то што млади раде неке лоше ствари како би се доказали у друштву.

Једну од инспекторки, која улази у траг свим криминалцима, тумачи Тијана Марковић.

- Ово није било каква криминалистичка серија, већ реалистична прича о садашњем тренутку - каже Тијана.

Међу глумачком екипом видећемо Војина Ћетковића, Нелу Михаиловић, Бојана Жировића, Павла Менсура, Дениса Мурића и многе друге.


ЛЕКЦИЈЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

ПРОДУЦЕНТ Драган Ђурковић је објаснио да је идеја ове приче помало и социјална.

- Реч је о деци која лако прихватају да је диловање један од послова које може да ради било ко. Пробаћемо да овом серијом укажемо и родитељима и деци да то није шала. Она нуди одређене начине на које ће они моћи да паметно сагледају све то. У нашој причи нема глупих људи, само их је ситуација довела у те позиције да морају да одиграју то што играју.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Милош

09.10.2019. 16:58

Copy Запад, paste Србија. Каква је то јака порука ако снимаш кало јесте? Могу мислити какав је садржај, навикао сам вњћ кд тих "реалиста". Што не пошаљете поруку какви ТРЕБА да буду? А не само да скандализујете и њих и нас.