Руско-српски филм "Хотел Београд" снима се у Београду, а једна од локација на којој су постављене сцене је и Стари двор. Члан Градског већа Драгомир Петронијевић разговарао је данас са глумцем Милошем Биковићем о снимању филма и наставку овог пројекта, који има велики значај за нашу престоницу.

Петронијевић је истакао да је овај пројекат веома значајан за главни град, јер пружа другачији начин промоције престонице.

- Хвала Биковићу на идеји да овако нешто направи у нашем граду и да Београд и Србију промовише кроз уметност. Београд ће бити приказан онакав какав јесте – један од најлепших и најзанимљивијих градова у овом делу Европе. Гледаоци ће моћи да виде да је Београд безбедан град, с богатим културнм наслеђем, са посебном магијом и лепим проводом, јер знамо да је наш главни град једниствен по томе што је будан 24 сата – навео је он.

Говорећи о туристичком потенцијалу Београда и ономе шта ће се добити промоцијом кроз овај филм и мини серију, Петронијевић је рекао да туристичка понуда расте.

–Пораст туриста од 20 одсто је добар, али може још боље. Сада нам из Руске федерације долази 64.000 гостију, а нешто мање од 100.000 са руског говорног подручја, тако да са овим начином успећемо да им приближимо наш град и тај број повећамо. Сигуран сам да нам филм неће донети туристе само из Русије, већ из свих делова света, јер ову фаншизу прати милионска публика широм света – објаснио је члан Градског већа.


Биковић је рекао да је филм ушао у завршну фазу снимања и да се може очекивати крајем следеће године у биоскопима.

–Франшизу, која има армију својих обожавалаца не само у Русији и земљама бившег Совјетског Савеза, већ широм света у чак 20 држава, успели смо да доведемо и у Београд. Тако да оно што већ постоји, а то је позната руска серија „Кухиња”, са наставцима серија „Хотел Елеон” и „Хотел Гранд” добија наставак „Хотел Београд” – рекао је глумац и додао да је пројекат руско– српски не само идејно и финансијски него и у подели улога.

Прочитајте још - Биковић у БДП


Биковић је нагласио да је главна његова идеја и жеља била да руска франшиза дође у Београд да би промовисала велики потенцијал Србије.
–Снимамо руски филм који се дешава у Србији и Београду и локација има главни контекст и улогу. Руским глумцима се Београд веома допада и сви желе после првог доласка да се врате и поново га посете – рекао је он.
Филм, а затим и мини серија од три епизоде која ће бити направљена накнадно, снима се на више локација у Београду. Стари двор је једна од њих и у њему су до сада снимане сцене са сценографијом рецепције и ресторана „Хотела Београд”.