Славни глумац Роберт де Ниро (76) је у жижи јавности, али не због филма "Џокер" у ком тумачи једну од улога, већ због тужбе.

Наиме, бивша асистеткиња Грејем Чејс Робинсон (25) тужила је оскаровца да је употребио сексуално-експлицидне коментаре и да ју је вербално злостављао, преноси "Си-Би-Ес".

Она тврди да је снимила позиве који доказују њене наводе.

"Живиш у Спанији и ј***** си љута на мене. Говориш ми како ти је леп живот тамо и ј***** ми се не јављаш на позиве. Како се усуђујеш? Добићеш отказ, ти си ј***** историја", гласи у аудио поруци коју је наводно Де Ниро оставио асистенткињи.

Прочитајте још - Крај после 20 година брака: Де Ниро се разводи


Адвокат Александра Харвин, која брани Робинсон, казала је њена клијенткиња покушала да издржи на послу колико је то било могуће.

"Покушала је да да отказ неколико пута, а онда је Де Ниро обећао да ће ствари бити боље и претио јој уколико оде", рекла је она мрежи "Си-Би-Ес".

Робинсон тражи 12 милиона долара одштете, а у тужби од 19 страна пише да се Де Ниро шалио у вези са његовим рецептом за "вијагру". Такође, он ју је наводно питао да обави "женске дужности", као што су чишћење његове куће и слагање одеће.

"Си-Би-Ес" је добио саопштење Де Нировог адвоката, у ком се наводи да су оптужбе више него апсурдне.