Небеска тема обишла свет

К. Савић

04. 10. 2019. у 07:42

Небеска тема обишла свет

Фото Промо

Филм о Влади Дивљану, редитеља Младена Матичевића, премијерно приказан у Торонту. Дирљива прича о урбаној музичкој легенди једног времена

ПУБЛИКА у Торонту била је почаствована прошле суботе премијерним приказивањем филма "Небеска тема" о Влади Дивљану, редитеља Младена Матичевића. Дирљива прича о урбаној музичкој легенди једног времена и земљи које више нема, одушевила је посетиоце биоскопа "Риџент театар".

У вечитој потрази за изгубљеним идентитетом на далеком континенту, гледаоци су се окупили како би погледали филм и одали почаст Влади Дивљану и његовом стваралаштву. Филм је као оригиналан и дирљив хронолошки приказ важних фрагмената и људи из Владиног живота и стваралаштва преплављен љубављу и обожавањем лика и дела легендарног музичара.

Прочитајте још - Четири године без Владе Дивљана (ВИДЕО)

Током пројекције у ваздуху су тињале сета и жал за тихим и прераним одласком Дивљана, као и за временима која су отишла у неповрат. Како нас је аутор филма водио кроз време, кнедла у грлу је постајала све већа, а емотивна кулминација је настала када је на платну дошло до наговештаја Владине болести и тренутка за опраштање од музичког великана.

Публика у Торонту, под снажним утиском ове животне приче, која је помало прича и свих нас, неко време је након пројекције стајала окупљена испред биоскопа док је добри ореол "Небеске теме" лебдео изнад глава присутних.


Фото А. Станковић

Влада Дивљан је са "Идолима" поставио стандарде у домаћој музици почетком осамдесетих година прошлог века и имао је значајног удела у формирању "урбаног кода" по којем су одрастале генерације.

Фото MANJA photography

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације