КОНЦЕРТ БАЈАГЕ И ИНСТРУКТОРА У САВА ЦЕНТРУ: Раскошне верзије вечних хитова

М. Ћунковић

02. 10. 2019. у 17:24

КОНЦЕРТ БАЈАГЕ И ИНСТРУКТОРА У САВА ЦЕНТРУ: Раскошне верзије вечних хитова

Фото Небојша Бабић

Момчило Бајагић и бенд одлучили су да се упусте у ову авантуру подстакнути сјајним пријемом овогодишњег наступа са симфонијским оркестром "Импресија" на "Евергрин фестивалу" у Нишу

ЛЕГЕНДАРНИ Бајага и "Инструктори" одржаће 5. децембра специфичан концерт у београдском Сава центру под диригентском палицом маестра Војкана Борисављевића, и то поводом обележавања 35 година рада бенда. Догађај је назван "Концерт за рок групу, оркестар и хор". Улазнице коштају од 1.800 до 2.800 динара, а могу да се набаве преко "Тикетса" и на благајни Сава центра. Покровитељ концерта је Град Београд.

Момчило Бајагић и бенд одлучили су да се упусте у ову авантуру подстакнути сјајним пријемом овогодишњег наступа са симфонијским оркестром "Импресија" на "Евергрин фестивалу" у Нишу. Бајага истиче да је идеја о таквом концерту потекла од Војкана Борисављевића, и додаје:

- Пало нам је на памет, пошто је 35 година бенда, да то прославимо на мало свечанији начин, са оркестром и хором. На бини Сава центра биће стотинак музичара. Свираћемо велике хитове, и то оне песме које су згодне да се ураде на тај начин. Биће пун звук, то је увек тако код великог оркестра.

Прочитајте још - БАЈАГА И „ИНСТРУКТОРИ“ ОДРЖАЛИ ВЕЛИЧАНСТВЕН КОНЦЕРТ: Лом и гром за памћење (ФОТО)

О гостима Бајагић, засада, не жели да прича.

- Никад их не најављујемо. Биће их, сигурно, јер су нам потребни за неке песме. Концерт ће трајати као и сваки други наш наступ - са бисевима више од два сата. Биће и нумера које дуго нисмо свирали. У Београду, рецимо, дуже време нисмо изводили "Буђење раног пролећа".

Популарни рокер најављује да овакве концерте планирају да одрже и у Љубљани, Новом Саду, Бањалуци, Скопљу, Загребу и другим градовима региона, и то свугде са локалним оркестрима.

- Онда би било довољно да са нама иде само Војкан као диригент, али то је све предвиђено за идућу годину. Концерт у Сава центру је велико финале турнеје после албума "У сали лом", поред тога што је прослава јубилеја, и онда је логично да то буде у Београду - сматра Бајага, који се са "Инструкторима" враћа у дворану Сава центра тачно деценију после три спектакуларна концерта, када је бенд обележавао 25 година постојања.

ПРЕМИЈЕРНО У ДАБЛИНУ

ШТО се тиче "обичних" концерата, бенд ће 19. октобра први пут наступити у Даблину.

- Тамо се раније није свирало, али се сада појавила популација која зна наше песме - каже Бајага за "Новости". - Ово је први пут да уопште свирамо у Ирској. Имаћемо стандардни програм који изводимо на турнеји. То ће бити један од већих наших наступа до краја године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације